SUKULENTI I BUNDEVE: fantastična kombinacija za jedinstvenu jesensku dekoraciju doma

Sukulenti su hit u biljnom svijetu već neko vrijeme i čini nam se da nikada, s obzirom na popularnost, to oduševljenje neće nikada prestati. A bundeve su najtraženija jesenska dekoracija. Sada je red došao na njihov spoj koji izgleda više nego fantastično!

 

 

 

Što je dom bez sukulenata, mogli bismo se pitati, s obzirom na nepodijeljeno oduševljenje koje izazivaju ove biljke. Tajna je u njihovim različitim oblicima, bojama i dimenzijama što ih čini prilagodljivima svakom prostoru i ukusu. Svakako ne smijemo zanemariti činjenicu i da su vrlo nezahtjevne za uzgoj, tako da su idealne za one koji nisu skloni uzgoju zelenila ili su previše zaposleni da bi mu se posvetili.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sheyda Lale (@sheysheydesign) on


BUNDEVE – KRALJICE JESENSKIH DEKORACIJA

Isto tako, mogli bismo se pitati, što je dom u jesen bez bundeva? Ispred kuće, na balkonu, prozorskoj dasci, ormaru ili komodi – bundeve svih veličina i prekrasnih toplih žutih, narančastih i crvenih tonova postali su neizostavan jesenski dekor.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashleigh🌵 Temecula, CA (@succulentsoiree) on


BUNDEVE KAO TEGLE ZA SUKULENTE

A sada su ih kreativci i DIY majstori spojili, a rezultat su atraktivne dekoracije – bundeve punjene sukulentima. Nudimo vam nekoliko jednostavnih ideja koje će vas potaknuti da sami stvorite ovakve atraktivne jesenske ukrase za koje će vam trebati vrlo malo vremena.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Plant One On Me Designs 🌵 (@plantoneonmedesigns) on


DEKORACIJA KOJU MOŽETE SAMI IZRADITI

Potrebno je izrezati gornji dio bundeve, očistiti je od sjemenki i vlakana te ju, prema želji dodatno obojiti ili ostaviti u prirodnom izdanju. Nakon što se boja osuši, unutrašnjost bundeve napunite zemljom i sukulentima te dodatno, po želji, ukrasite mahovinom i drugim zelenilom. Ne bojte se poigrati i odabrati različite boje i sorte bundevi kao i sukulenata.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Seasons 4 Decor (@seasons4decorbyem) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sherry🌿Succulent Cottage (@succulentcottage) on

Komentari