TOP7 sofa i sjedećih garnitura: za dnevni boravak u kojem ćete uživati

Svaki dnevni boravak nezamisliv je bez svoga osnovnog elementa, sjedeće garniture. Model – sofu ili kutnu garnituru biramo prema svojim ukusima i potrebama, ali i specifičnostima prostora. Kako bi vam olakšali potragu, pronašli smo sedam komada koji su nam zapeli za oko!

 

 


Sjedeći element zvijezda je svakog dnevnog boravka i središnje mjesto oko kojeg se okuplja obitelj, ali i društvo koje smo pozvali u goste. Riječ je o osnovnoj komponentni ove prostorije pa i uređenje kreće od nje. Dizajneri uvijek ističu kako je to jedan od onih komada namještaja u koje se najviše isplati ulagati. S obzirom da današnji čovjek većinu svoga slobodnog vremena u kući provede upravo na trosjedu, fotelji ili kutnoj garnituri, moramo se složiti s dizajnerima.

Ako ste u potrazi za novim modelom kojim biste obnovili dnevni boravak u svom domu, kućni ured, vikendicu ili apartman na moru, kako bi vam olakšali, pronašli smo u ponudi Meblo Tradea sofe i kutne garniture različitih modela i dimenzija – za svakoga ponešto!

Sada je idealno vrijeme da navratite na Meblov web shop ili u salon jer su povodom Valentinova sve do 21. veljače osigurali do 50% popusta na garniture za sjedenje, ali i kuhinje, spavaće sobe, madrace, stolove i stolice, zavjese i odabrani asortiman tekstila. 

Kutna garnitura Gianni Dolce, Kare Hrvatska / Foto: KARE

1. ELEGANTNI KLASIK

Nekad su sofe – trosjedi i dvosjedi dominirali dnevnim boravcima, no danas njihovu ulogu preuzimaju kutne garniture i to uglavnom zbog boljeg iskorištavanja prostora i mogućnosti da više osoba sjedne na ovaj element. S druge strane, sofe u prostoru više dolaze do izražaja – njihov dizajn, boja, oblik…

Ako ste za opciju sofe, razmislite o nekom elegantnom modelu klasičnih linija, varijaciji chesterfield komada koji imaju duboko utisnute gumbe na naslonu.  Ovakav model sofe Amiato lako će se zbog svog dizajna uklopiti i u moderne interijere. Pored sive, dolazi i u kraljevsko plavoj nijansi!

Sofa Amiato, Miotto / Foto: Meblo Trade

2. SMIRUJUĆA MOĆ ZELENE

Najtraženiji modeli sjedećih komponenti u dnevnim boravcima su oni s jastucima, a od boja, pored sive i tamno plave, tamno zelena. Ova nijansa zelene donosi smirujuću atmosferu u dnevni boravak, a usto je vrlo zahvalna za održavanje jer su mrlje slabije primjetne.

Model Barcelona osim svoje boje i mekog i sjajnog materijala koji će oduševiti sve one u potrazi za kutnom garniturom, u svojoj unutrašnjosti krije i dva aduta: ležaj te spremište za posteljinu i ostale stvari.

Kutna garnitura Barcelona, Atlas / Foto: Meblo Trade

3. FUNKCIONALAN I ORIGINALAN KONCEPT

Trosjedi i dvosjedi, baš kao i kutne garniture, s jastucima u ulozi naslona djeluju doista atraktivno i stvaraju topliju atmosferu budući da jastuci asociraju na opuštanje i odmor. A Cloud sofa se dodatno poigrala jastucima, koji se nalaze i s bočnih strana i služe kao rukonaslon.

Micanjem bočnih jastuka Cloud se pretvara u ležaj – jedan jastuk postaje dio ‘madraca’ a drugi se može iskoristiti kao podmetač ispod glave.

Kliknite na link ispod i pogledajte kako to funkcionira!

Sofa Cloud, Feydom / Foto: Meblo Trade

 


4. PREPOZNATLJIVI TALIJANSKI DIZAJN

Talijanski dizajn, kako modni tako i produkt-dizajnerski, sinonim je za kreativnost, ljepotu ali i kvalitetu. I stoga na sofe i kutne garniture koje dolaze iz Italije vrijedi uvijek obratiti pažnju.

Odabrali smo noviji Calligarisov model Cast, koji dolazi u varijanti sofe, otomana i kutne garniture s mogućnosti razvlačenja u ležaj. Pored toga, adut Casta je i podesivi naslon s gornjim savitljivim elementom koji se može spuštati i podizati.

Kutna garnitura Cast, Calligaris / Foto: Meblo Trade

 

 


5. HIT NIJANSA UPAKIRANA U GLAMUR

Plava i zelena su hit, ali i njihova kombinacija, poznatija kao petrolej nijansa koja će mnoge podsjetiti na drago kamenje. Podiže prostor, osvježava ga i dinamizira te je vrlo uočljiva, ali ne i napadna. Oduševili smo se ovim elegantnim i pomalo glamuroznim trosjedom koji priziva šezdesete godine prošlog stoljeća, a taj dojam pojačan je baršunastim materijalom kojim je obložen kao i metalnim nogicama od mesinga.

Bit će idealna za boravke u kojima caruju modernost i jednostavne linije, ali i rustika i drveni elementi kao i mramor.

Uz ovaj Vegas model dostupna je ništa manje chic fotelja!

SOFA VEGAS FOREVER, KARE DESIGN / FOTO: KARE HRVATSKA

 


6. PRILAGODLJIVA DO KRAJA

Još jedan čistokrvni komad talijanskog dizajna, idealan za moderne stanove ili manje prostore u kojima je potrebno paziti da modeli ne budu glomazni kako ne bi zagušili prostor i time ga učinili još manjim.

Model Innova ima i specijalni dodatak: pomiči dijelovi naslona za leđa i glavu mogu se podešavati u nekoliko stupnjeva, baš kao i podizači za noge odnosno električni relax mehanizam.

Dozu elegancije daju mu sjajne metalne noge u obliku skija!

Kutna garnitura Innova, Estro Milano / Foto: Meblo Trade

 


7. MODERNO, A TAKO BEZVREMENSKI

Dvosjedi zbog svojih manjih dimenzija imaju dozu šarma. Idealni su za manje stanove i apartmane, ali i urede i čekaonice i ordinacije, a mogućnost razvlačenja čini ih iznimno praktičnima. Kada imate više prostora, dvosjedi su super kombinacija s trosjedima i(li) foteljama.

Model Alcova ima niz vrlina: prepoznatljiv talijanski dizajn, eleganciju, udobnost, kompaktnost te ležaj s pravim madracem. Pored kože, možete birati i model presvučen tkaninom ili mikrofibrom.

Dvosjed Alcova, Nicoletti Home / Foto: Meblo Trade

 


PROMO

Komentari