Top 5 podnih svjetiljki iz Lesnine

Dok primarna rasvjetna tijela poput lustera ili plafonjera osigurava svjetlost u prostoriji, stvaranje udobne atmosfere zadatak je za ambijentalnu rasvjetu. Takva rasvjetna tijela imaju nekoliko funkcija. Osim očite rasvjetne, one služe kao detalj u interijeru ili –ako je upečatljivog dizajna – poput kakve skulpture.

Iako ih sve češće nepravedno zamjene stolne svjetiljke, mnogi stručnjaci i dizajneri interijera tvrde da su podne svjetiljke svakako jedan od osnovnih dekorativnih elemenata.

Osim toga, neki stilovi uređenja gotovo da diktiraju potrebu za samostojećim rasvjetnim tijelom. Industrijski i skandinavski stil uređenja najbolji su primjeri.

Najčešće ih vidimo smještene u dnevnim boravcima i spavaćim sobama, ali to nipošto nisu jedine prostorije – male prostorije poput hodnika i ulaznih prostora savršeno su mjesto za podnu lampu. S druge strane, ako ste ljubitelj čitanja i želite u domu stvoriti svoj maleni kutak, podna će se lampa naći visoko na popisu potrebnih stvari kojima ćete u tome i uspjeti.

 

MMI
MMI

U galeriji pogledajte naših pet prijedloga samostojećih rasvjetnih tijela iz Lesnine koja će u vaš dom unijeti intimnu i ugodnu atmosferu. Širi izbor podnih lampi pogledajte ovdje.

Komentari