SOBA ZA STUDENTICU: namještajem po mjeri zadovoljene su sve potrebe mlade vlasnice

Tinejdžerske ili sobe za studente prostori su koji moraju zadovoljavati puno više funkcija od spavanja. Mjesto za druženje, mjesto za učenje, dodatni ležaj za prijatelje – samo su neke od funkcija koje bi takve sobe trebale ispuniti.

 

 


Tražite inspiraciju za mladalačku sobu? Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec uredio sobu za studenta!

“Tlocrt sobe u koju vas ovaj puta vodimo morali smo osmisliti tako da sve ove funkcije budu zadovoljene. Pa krenimo redom… Na samom ulazu izrađen je ormar po mjeri koji pruža više nego dovoljno skladišnog prostor za potrebe jedne studentice. Ormar nas vodi sve do prostora za spavanje. Tu smo smjestili krevet širine 160 cm tako da u svakom trenutku tu mogu prespavati dvije osobe. Uzglavlje smo napravili po mjeri u dekoru drveta koje je ujedno i noćni ormarić ali i prostor za spremanje. Kako bismo maksimalno iskoristili ovaj zid i iznad uzglavlja smjestili smo nešto pliće ormariće”, otkriva Mirjana Mikulec.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Skladišnog prostora nikad dovoljno, a u sobe tinejdžera i studenata mora se smjestiti mnogo toga, od knjiga do odjeće i modnih dodataka, ali i sve potrebno za njihove hobije.

“Kombinaciju sivog i drvnog iverala odlučili smo razigrati toplom nijansom maslinasto zelene boje. Da ne bismo ostali samo na tome, jednostavnim štukaturama smo obogatili zid iza uzglavlja, a bojom smo na neki način definirali zonu spavanja i radni dio”, ističe dizajnerica.

Kako je baza namještaja vrlo neutralna, ova boja mogla je uistinu biti bilo koja. Tim Mirjane Mikulec je odabrao zelenu, koja idealno nadopunjuje dekor drva, a ujedno se svidjela i klijentima.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Radni stol također je rađen po mjeri. Isti dekor korišten je kao ploča stola dok je za ladice korištena nešto tamnija siva nijansa, a svjetlija je korištena za gornju policu gdje je kombinirana s drvnim dekorom.

Soba je vrlo čista s minimalno ukrasa i dekoracija. U zoni između spavanja i radnog stol smještena je i fotelja koja se lako pretvara u dodatan ležaj. Taj dio idealno će poslužiti pri druženju, spavanju, ali i čitanju knjiga.

 

Komentari