RUŽIČASTA U DNEVNOM BORAVKU: 13 ideja koji će vam dati vjetar u leđa za uređenje omiljene prostorije

Ružičasta je, unatoč mnogim predrasudama, jedna od najpoželjnijih boja u uređenju interijera. I to ne samo u dječjim i teen sobama, nego i u ostalim prostorijama doma. Pogledajte kako ona, u dominantnoj ili akcentnoj ulozi, funkcionira u dnevnim boravcima!

 


Kada je ružičasta u pitanju mogli bismo reći da je ona jedna od onih boja koje volimo ili ne volimo. Rijetki će ostati suzdržani. Obično se ova nijansa veže uz sobe za djevojčice i tinejdžerice ili pak uz ženske interijere. No, ona jako dobro funkcionira i u svim ostalim prostorijama doma te postoji puno dobrih razloga da razmislite o ovoj nijansi.

FOTO: IKEA

SVESTRANA BOJA S PUNO NIJANSI

Ružičasta, koja nastaje miješanjem bijele i crvene, je općenito boja vedrine, mladosti i razigranosti. Mnogima je ružičasta asocijacija za sladunjavost, no to je samo jedna od predrasuda koje se vežu uz ovu boju.

Ružičasta je boja s puno lica – postoji bezbroj nijansi, od pastelne do jarkoružičaste koje doprinose različitim ugođajima. Svijetlije nijanse, naročito one puderaste će nuditi profinjenost, a one jarke veću dozu energičnosti i dinamike u interijeru. Želite li postići snagu i osobnost u dnevnom boravku, birajte nijansu fuksije, a ako želite eleganciju birajte ružičaste materijale poput baršuna ili satena u kombinaciji sa zlatnim površinama.

No, u svakom slučaju, bilo koju nijansu ružičaste da odaberete, unijet ćete toplinu i pozitivne vibracije!

FOTO: ELMUEBLE

PRILAGODLJIVA SVAKOM STILU

Jedna od predrasuda je i da će ružičasta stršati i biti neprikladna u modernim ili primjerice minimalističkim interijerima. No, jedna od njezinih vrlina jest da se lako uklapa u svaki stil, a ne samo romantični shabby ili klasiku koja odiše luksuzom.

Potrebno je samo dobro je dozirati, tako da svoje mjesto, u nekom detalju ili manjem komadu namještaja može naći i industrijskim ili pak rustičnim interijerima.

Isto tako, ružičasta se lako, kao i sve pastelne boje, uklapa s velikim brojem drugih boja – bijelom, bež, plavom, pastelno žutom, sivom i ljubičastom, petrolej plavom, tamno plavom, menta i tamno zelenom, crnom…

 

Foto: LAURA ASHLEY DESIGN

TAJNA JE U DOZIRANJU

Neki ljubitelji ružičaste ipak se ne mogu odlučiti za ovu boju, smatrajući da će biti prenapadna. Ako svijetla, nježna ili puder ružičasta dominira prostorom, ona nikada neće biti prenapadna, no jarke nijanse treba vješto dozirati te kombinirati njezine različite tonove.

Također, uvijek se možete opredijeliti samo za detalje poput jednog ili dijela zida u ružičastoj, ukrasnog jastuka, tegle za cvijeće, vaze, dekice, pletene košare, zavjesa, lampe….

 

FOTO: ELMUEBLE
Komentari