Boravak i blagovanje u 20 kvadrata: nepravilan oblik prostorije bio je dodatni izazov za uređenje

Dnevni boravak i blagovanje koje je uredio tim Mirjane Mikulec dio je otvorenog prostora od 20 kvadrata. Posebnost ovog dijela stana je nepravilan oblik prostorije, što je bio dodatni izazov prilikom uređenja

 

 

Otvoreni dio stana za mladu obitelj u novogradnji koji zauzima 20 kvadrata namijenjen je dnevnom i blagovaonskom prostoru. Posebnost ove prostorije je nepravilan oblik sobe.

Nepravilan tlocrt nije najsretnije rješenje kao ni kosi zidovi. No, kako vlasnici ne žele u stanu televizor nemamo toliko elemenata koje ćemo morati smjestiti. Od nekoliko predloženih tlocrta odluka je pala na varijantu u kojoj dnevni prostor gleda na blagovaonicu”, ističe Mirjana Mikulec. Širi dio prostora pripao je boravku, a uži blagovanju.

U uređenju se krenulo od odabira trosjeda i blagovaonskog stola, a kada su se definirala ta dva elementa ostalo je bila nadogradnja i povezivanje.

Jednostavni sivi trosjed ravnih linija smješten je na centralno mjesto dužeg zida, dok je stol  kombinacija drvene plohe i crnih nogu. Stol kao i stolice nemaju naglašen volumen ni dimenzije zbog manje kvadrature. Dnevnom prostoru pridruženi su još i klub stolići, podna lampu i još nekoliko elemenata. Siva sofa bila je dobar odabir za neutralnu bazu na koju su nadograđeni akcenti u plavim i žutim nijansama, koji su tako više došli do izražaja dok je drvo unijelo toplinu i atmosferu doma.

Pogledajte video prilog kako biste detaljnije vidjeli kako je teklo uređenje, nadahnite se Mirjaninim savjetima i pronađite inspiraciju za preuređenje vlastitog boravka i blagovaonice.

 

Foto: Darko Mihalić

Komentari