UREĐENJE SPAVAONICE: evo kako urediti sobu kada želimo da krevet vodi glavnu riječ

Spavaću sobu možemo nazvati kraljicom svih prostorija u domu jer je to mjesto na koje odlazimo na kraju radnog dana zaboraviti na sve brige i odmoriti se. U tome će nam svakako ponajviše pomoći odabir pravog ležaja. Donosimo vam inspiraciju za spavaću sobu s kraljevskim krevetom.

 

 

 

Kada je riječ o uređenju spavaće sobe, krećemo od kreveta. On je najvažnija stavka jer predstavlja osnovni komad namještaja. Pored toga što je najvažniji, on može biti i komad koji će dominirati prostorom ne samo zbog svojih dimenzija, nego i stila. Ako želite da ležaj u vašoj sobi vodi glavnu riječ, inspirirajte se primjerom uređenja spavaće sobe od 15 kvadrata za koju je bio zadužen tim Mirjane Mikulec.

Najbolji način da sobom dominira krevet je odabir tapeciranog modela. Tapecirani kreveti bogatih uzglavlja su i sve češći odabir klijenata studija Mirjane Mikulec. Osim što dominiraju prostorom, daju i osjećaj udobnosti i luksuza te uvelike doprinose estetskom dojmu. Jednostavno, oni spavaći prostor čine potpunim i posebnim mjestom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: InDizajn

“Budući da u ovom slučaju postoji odvojen garderobni prostor, posvetili smo se uređenju dijela za spavanje. Odlučila sam da prostorom dominira krevet, a budući da su zidovi u nježnom tonu, odabrali smo nešto jaču boju”, objašnjava dizajnerica.

Odabrani krevet s tamnoplavim uzglavljem djeluje usto i smirujuće, a uređenje bez ormara i previše boja i detalja donijelo je prozračnost.

U video prilogu pogledajte kako izgleda ova spavaća soba u cijelosti!

Komentari