MAKEOVER S WOW EFEKTOM: mladenačka spavaća soba napokon je procvjetala nakon preuređenja

Živahni cvjetni uzorci i vedri pastelni tonovi posve su transformirali spavaću sobu mlade vlasnice koja sada napokon ima prostor prilagođen svojim godinama. Pogledajte kako nakon adaptacije izgleda ovaj mali raj

 

 

Cvjetne uzorke ili volite ili ne volite. Tako je u većini slučajeva. No, nakon ovoga makeovera možda i oni koji nisu skloni ovakvim motivima promijene mišljenje te se odluče na stilski zaokret u svome domu. Bilo da je riječ o dnevnom boravku, hodniku ili spavaćoj sobi! Jer, ovakvi uzorci dobro se snalaze u svim prostorijama, treba im samo dati priliku.

Jer, ovo su uzorci i boje koje itekako pozitivno utječu na raspoloženje, a zbog nježnih nijansi ne djeluju napadno. Kao ohrabrenje, nudimo vam makeover jedne spavaće sobe za mladu vlasnicu.

Foto: Claire Lloyds Davies

 

Soba u obiteljskoj kući bila je opremljena neutralnim svijetlim tonovima, bez previše detalja. No, došlo je vrijeme za osvježenje i to unošenjem pastelnih boja i floralnih uzoraka!

Postojeća baza poput zidova i namještaja je zadržana, ali je doživjela mali makeover. Krevet je dobio novu posteljinu, a noćni ormarić, komoda i ormari nove ručke u pastelnim tonovima, koji čine efektne stilske akcente. Ovako namještaj izgleda zanimljivije.

Zidovi su obnovljeni istom, bijelom bojom, uz dodatke tapeta na akcentnom zidu iza kreveta te zidu na kojem je inače nekada davno bio kamin. Vlasnici su umjesto kamina napravili malu unutarnju policu u koju su smjestili kovčežiće koji služe za pohranu sitnica.

 

Foto: Claire Lloyds Davies

Noćni ormarići dobili su novi detalj – funkcionalne stolne lampe s kućištem u toploj nijansi žute. Stari svijetlosivi tapison je obnovljen kemijskim čišćenjem, a na njega je u jednom dijelu spavaonice stavljen tepih manjih dimenzija s cvjetnim uzorkom.

Kako je dotok prirodnog svjetla malo onemogućen zelenilom ispred kuće, prozori su ostali bez zavjesa. Žaluzine po potrebi pružaju privatnost, a vidi se lijep polukružni koncept vanjskih otvora, što daje sobi posebnost. Ovako prostor postaje otvoreniji.

Foto: Claire Lloyds Davies

Završni touch, pored noćnih lampi, dali su detalji poput slika, staklenih vaza i kutija, okruglog ogledala koje je unijelo malo sjaja i glamoura te lustera s cvjetnim uzorkom koji je zaokružio cvjetno-pastelnu temu.

 

Izvor: Ideal Home

Komentari