Ugodna i s odličnim rješenjima za skladištenje: uređenje spavaće sobe u obiteljskom stanu

Spavaća soba treba biti ugodan i smirujući prostor u kojem će se vješto iskoristiti, naročito ako je ona manje površine, svaki centimetar za pohranu odjeće i ostalih stvari.

 

 

U stanu u novogradnji koji je studio Mirjana Mikulec uredio u cijelosti, nalazi se i spavaća soba od 12 kvadrata.

“Želja klijenta bila je maksimalno iskoristiti prostor. Iako pristojne kvadrature, bilo je potrebno dobro osmisliti rješenje kako ne bi zatrpali sobu, a kako bi istovremeno dobili dovoljno mjesta za pohranu”, kaže dizajnerica Mirjana Mikulec.

Budući da je riječ o spavaćoj sobi za odrasle, nije bilo potrebe za drugim namještajem osim ormara i kreveta. Upravo zato dizajnerica se odlučila za velike ormare koji sežu do stropa. Njih se  smjestilo duž jednog zida, a postavljeni su tako da čine nišu u koju dolazi krevet. Jedan ormar postavljen je i iza vrata. Ovim rješenjem ormara savršeno se iskoristio prostor.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Što se tiče uređenja, jednostavne linije namještaja i neutralne boje podignute su zanimljivom bojom zida te nišom koja je obložena zidnim panelom i funkcionira kao neka vrsta uzglavlja. Dodatna zanimljivost su bočne, unutarnje strane ormara pored kreveta jer su u njima napravljene police koje služe kao noćni ormarići. Tako se dodatno uštedio prostor.

“Zahvaljujući odabiru namještaja, prostor je čist i prozračan, a rezultat je jednostavna i ugodna spavaća soba”, zaključuje dizajnerica.

Pogledajte u video prilogu kako je teklo uređenje spavaonice te koji su materijali korišteni za namještaj po mjeri!

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak
Komentari