Dajte spavaćoj sobi dozu originalnosti uz neuobičajene noćne ormariće

Uz krevet, jedan od najčešćih stanara spavaće sobe su noćni ormarići. No, oni klasični na koje većina pomisli – nisu jedino rješenje.

Atraktivna alternativna rješenja odlična su zamjena koja će podići spavaću sobu i dati joj dozu originalnosti. Planirate li zamijeniti postojeći ili ste pak usred opremanja spavaće sobe, donosimo nekoliko ideja koje vrijedi uzeti u obzir.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Mala zidna polica pričvršćena u razini kreveta poslužit će kao noćni ormarić. Osobito je praktično rješenje imate li sobu malih dimenzija jer ne zauzima puno mjesta.

Foto: Ivana Niskota
Foto: Ivana Niskota

Planirate li temeljitiju promjenu u sobi, odlično rješenje za male sobe je i polica iznad kreveta unutar samog zida.

Za originalan izgled potrebno je razmišljati izvan okvira. Ne morate nužno kupovati ili izrađivati nove ormariće. Poslužite se nekim sasvim neočekivanim predmetima. Na primjer, odlično će izgledati kakav manji, jednostavniji stolac.

Noćni ormarić možete izraditi i jednostavnim slaganjem knjiga jedne na drugu do željene visine. Poslužit će vam i pomoćni stolići, koji sve češće iz dnevnog boravka sele upravo u ovu prostoriju.

Na koncu, imate li kakav stari ormarić, novi sloj boje i par vještih ruku, bit će vam dovoljni da ga obnovite i pretvorite u sasvim novi komad namještaja.

Ako je prostorija izrazito mala ili uska i noćni ormarići jednostavno ne stanu, nedostatak prostora nadoknadite zanimljivom policom u kutu sobe ili birajte krevet sa spremišnim prostorom.

Perfecta Dreams
Perfecta Dreams
Komentari