NAJBRŽE I NAJJEDNOSTAVNIJE osvježenje spavaće sobe koje će podići i kvalitetu spavanja

Željeli biste osvježiti svoju spavaću sobu, ali ne biste poduzimali građevinske radove i dizali prašinu? Rješenje je u novoj posteljini nakon koje će vaša spavaonica zablistati. Stoga je počastite posteljinom od damasta!

 

Spavaće sobe omiljeni su prostori svih nas, pogotovo kada dođemo kući nakon napornog radnog dana ili želimo vikendom duže spavati. Da bi osjećaj ugode bio potpun potrebno je odabrati i dobru posteljinu, koja je i najbrži i najjednostavniji makeover, idealan kada želite unijeti male promjene u spavaonicu. No, i kod odabira posteljine, ne idite linijom manjeg otpora, nego birajte one koje doprinose stilu i kvaliteti sna.

Da bi spavanje bilo ugodno i zdravo potrebno je, savjetuje Mirjana Mikulec, uz madrac odabrati posteljinu napravljenu od prirodnih materijala. Primjerice, mnogi hoteli prepoznali su upravo damast kao idealnu tkaninu za dobar san – neka vam oni budu poticaj. Jer, takva ugoda ne bi trebala biti rezervirana samo za njih što su prepoznali stručnjaci Tvornice tekstila Trgovišće koji jedini u Hrvatskoj proizvode ovu kvalitetnu tkaninu.

 

Foto: Almmir Fakić

Damast je platno tkano od svile, lana, pamuka i ostalih materijala s elegantnim sjajem. Osim za zavjese i stolnjake savršen je za spavaće sobe. U potpunosti prirodan materijal izuzetno je izdržljiv zbog gustoće tkanja i godinama ne mijenja svoj izgled. Za to je zaslužan češljani pamuk egipatskog podrijetla za koji se zna da je vrlo kvalitetno predivo. Mogućnost pranja tkanina na 90 stupnjeva signalizira nam i da su time zadovoljene visoke higijenske norme.

Suvremeni dizajn posteljine od damasta, prisutan u Tvornici tekstila Trgovišće omogućio je da odgovara svim stilovima uređenja i da ne mora biti nužno bijele boje.

Foto: Almmir Fakić

 

Svjesna svih prednosti damasta i dizajnerica interijera Mirjana Mikulec odlučila je dizajnirati svoju liniju posteljine od ovoga materijala. Odabrala je jednostavan i decentan uzorak koji se može uklopiti u sve stilove uređenja. Kako izgleda posteljina s dizajnerskim potpisom, uskoro ćete imati priliku vidjeti, ali nabaviti za svoju spavaću sobu.

 

Kako nastaje ova divna tkanina, otkrijte u video prilogu.

Komentari