IZNENADI ME: nagradno preuređenje sobe za dvije sestre studentice

Dvadesetogodišnja Lara osvojila je nagradni natječaj  Iznenadi me pa joj je InDizajn tim preuredio sobu koju dijeli sa sestrom. Prioritet je bio pronaći dovoljno mjesta za odjeću i modne dodatke.

 


U posljednjoj epizodi 21. sezone InDizajna rubrika Iznenadi me vodi vas u zagrebačku Dubravu, gdje je dvadesetogodišnjoj Lari preuređena soba koju dijeli sa sestrom.

Zidovi u sobi bili su oštećeni od potresa, ormari su bili stari i nimalo u dobrom stanju, a staklo na starim ulaznim vratima je puklo pa su se djevojke snašle zamjenskom zavjesom.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Sav namještaj Mirjana Mikulec je odabrala u Meblo Tradeu. Glavni dio priče nose tri ormara koji su mladim djevojkama itekako bili potrebni. Kreveti su zadržani i uklopljeni u novi izgled sobe. Budući da su se mijenjala i sobna vrata, bilo je potrebno nekoliko dana za završetak projekta…

Prije nego je stavljen namještaj, sanirana su oštećenja na zidovima i osvježena stara boja. Kako bi soba malo oživjela, jedan zid obojan je u plavo. Crtež na zidu na Larinu molbu je zadržan, pa je, uz ostalo, i o njemu ovisio raspored namještaja. Uokviren je sa štukaturama kako bi dodatno došao do izražaja.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Ormari su raspoređeni tako da ne zauzimaju previše prostora – jedan s lijeve, a druga dva s desne strane vrata.

Uz nove zavjese, tepih, tabure i ostale manje komade namještaja te uz novi raspored kreveta, soba izgleda potpuno drukčije. Na zid su postavljena tri okvira sa slovom ‘L’ kako bismo dodatno iznenadili Laru, ali i njezine sestre Leu i Lanu.

 

 

Komentari