ELEGANTNO I TOPLO: svijetli tonovi i ravne linije u kuhinji po mjeri jedne obitelji

Studio Mirjane Mikulec uredio je obiteljski stan u novogradnji u koji su vlasnici nedavno uselili. Ovaj put fokus je stavljen na opremanje kuhinjskog prostora za koji su klijenti dali nekoliko smjernica. Zadatak je bio kombinirati svijetle tonove, ravne i čiste površine fronti, i omogućiti dovoljno mjesta za skladištenje.

 U ovom projektu se gotovo u potpunosti slijedilo idejno rješenje. S obzirom da dnevni prostor ide u dužinu i završava izlazom na terasu, kuhinja je smještena u  kut na dva zida s otokom u sredini koji će imati ulogu blagovaonskog stola. Zbog čišćeg pogleda iz dnevnog boravka nisu stavljani viseći elementi nasuprot staklenoj stijeni, a želja za skladišnim prostorom zadovoljena je postavljanjem visokih bočnih elemenata.

Prednost ove kuhinje je što je stvoreno puno mjesta za odlaganje, a da se pri tome izbjegao dojam zatrpanosti.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: IVAN ČREPIĆ

Što se materijala tiče, kombinirani su drvni dekor i svijetle jednostavne fronte u iveralu. Za dojam luksuza odabaran je dekor drva u tamnijem tonu, dok su fronte u neutralnom tonu s otvaranjem na potisak. Što se tiče šanka korišten je laminam, a uzorak je usklađen s keramikom na zidu.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: IVAN ČREPIĆ

Jednostavna crna rasvjeta pridonijela je suvremenom izričaju, dok je, uz dekor drva, toplinu naglasio i materijal na barskim stolcima. Topla boja terakote iznimno se dobro uklopila u cjelokupni izgled.

Komentari