Spavaća soba koja ima sve! Uz garderobu je smješten čak i kozmetički kutak

Uređenju spavaće sobe pristupamo s posebnom pozornošću jer, iako ju koristimo samo za odmor i spavanje, ona mora biti izuzetno ugodna. Želja klijenta čije su uređenje gledatelji mogli vidjeti u prošloj epizodi InDizajna bila je i da se uklope odvojen garderobni dio i kozmetički kutak. Dodatna smjernica bili su zemljani tonovi, drvo i crni akcenti.

 


Kako su arhitekti imali na raspolaganju 23 kvadrata sve željeno je našlo svoje mjesto u idejnom projektu i moglo se krenuti s uređenjem. Krevete je smješten uz prozor jer bi drugačiji raspored zatvorio dotok prirodnog svjetla. Na taj način su i garderobni prostor i kozmetički kutak smješteni oko kupaonice što se pokazalo kao vrlo praktično rješenje.

 

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/ FOTO: DARKO MIHALIĆ

Klijenti su željeli krevet većih dimenzija pa je, inače preporučeni prolaz oko kreveta nešto uži no, i dalje se do svih dijelova prostorije lako prilazi. Što se samo stila uređenja tiče kombinirani su hladni i topli tonovi. Za veliki dio namještaja izrađenog po mjeri je korišten furnir hrasta, a kao kontrast postavljena je tapeta u hladnim neutralnim tonovima.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Mirjana Mikulec podsjeća na ovom primjeru kako je furnir ponovno stekao popularnost, a klijenti ga sve više traže:

„Iako će ga možda neki povezati sa starinskim uređenjem jer smo u suvremenim stanovima naviknuli gledati jednostavne i pročišćene dekore, dobrim kombiniranjem prostor može dobiti željeni izgled. Isto smo napravili i ovdje i to upravo spomenutom kombinacijom s hladnim tonovima. Suvremenost je naglašena rasvjetnim tijelima i pomoćnim stolićima, dok smo romantiku unijeli ratanom, bukleom i dekoracijama.“

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/ FOTO: DARKO MIHALIĆ


 

 

Komentari