Moderna kuhinja koja sjajno kombinira dekor drva i crnu boju

Pogledajte opremanje moderne i funkcionalne kuhinje od 14 kvadrata koja je dio stana u zagrebačkoj novogradnji. U oblikovanju se tim Mirjane Mikulec vodio zahtjevima vlasnika da njihova nova kuhinja ima otok oko kojeg će se oni i njihovi gosti moći okupljati

 

Studio Mirjana Mikulec interijeri potpisuje uređenje stana u Zagrebu, a mi vam ovaj puta pokazujemo kako je osmišljena prostrana, moderna kuhinja. Budući da je riječ o interijeru u novogradnji, vlasnici su odlučili zadržati postojeći tlocrtni raspored prostorija, pa tako i kuhinje. Prostor kuhinje se nalazi uz izlaz na balkon, te se proteže na gotovo 14 kvadrata što je omogućilo da se u nju smjesti i blagovaonski prostor. Tome je doprinijela činjenica da vlasnici nemaju potrebu za maksimalnim iskorištavanjem prostora. Jedan od njihovih zahtjeva bio je da kuhinja ima varijantu šanka ili otoka oko kojeg će se moći okupljati.

Sama kuhinja, koja je rađena po mjeri i kombinacija je drveta, terrazza i crne mat boje, nema standardni izgled. S jedne strane elementi se protežu cijelim zidom, dok će zid koji gleda na dnevni boravak imati samo donje korpuse. Iako je u prvotnom idejnom rješenju kuhinja trebala imati mogućnost potpunog zatvaranja, vlasnici su se ipak odlučili za varijantu u kojoj je glavni dio skriven od pogleda kad se uđe u dnevni prostor.

 

 

“Željeni izgled postigli smo kombinacijom iverala drvenog dekora koji će dominirati prostorom. Crni PET mat koristili smo na unutrašnjem dijelu elemenata i otoku, dok se radna ploča izradila od crnog Getacorea. U dekoru koji se vratio na velika vrata, terazzo, obložen je cijeli zid bez gornjih elemenata. Isti taj dekor kasnije ćete moći vidjeti i u ostatku stana. Visoki elementi koji se nalaze nasuprot staklene stijene, osigurat će dovoljno mjesta za pohranu stvari, a ujedno će sakriti kuhinjske uređaje tako da prostor što manje nalikuje standardnoj kuhinji”, opisuje Mirjana Mikulec.

Poseban efekt postigao se u središnjem dijelu kuhinjskog zida sa sudoperom koji je kompletno, uključujući sudoper i slavinu, izveden u crnoj boji. Na taj način dobile su se vrlo čiste i jednostavne linije kuhinje koja je bojom povezana s blagovaonicom.

 

A potpuni dojam kuhinje dobit ćete kad pogledate naš video prilog!

 

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Komentari