Malo, ali slatko: boravak, kuhinja i blagovanje u jednoj prostoriji

U jednoj od prijašnjih emisija pokazali smo uređenje male kuhinje koja je dio otvorenog prostora dnevne zone. Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec opremio ostatak prostorije od svega 19 četvornih metara

 

 

Opremili smo kuhinju koja vam se jako svidjela, a sada vam pokazujemo kako smo uredili ostatak prostora – dnevnu zonu otvorenog koncepta.  Ovakav način organiziranja dnevne zone sve je prisutniji u domovima, posebno Posebno kad govorimo o stanovima malih kvadratura gdje je takvo tlocrtno rješenje od najveće koristi.

“Kod stanova gdje su sve tri funkcije u jednoj prostoriji uvijek je preporučljivo da bude jednaka obloga. Time nećete lomiti prostoriju i sve će izgledati povezanije i vizualno veće. U ovom slučaju odluka je pala na laminat koji će se protezati od kuhinje do dnevnog prostora. Druga stvar na koju morate misliti je da namještaj bude ujednačen. On ne mora biti nužno istog stila, no u tom slučaju morate ga povezati bojama i materijalima”, savjetuje Mirjana Mikulec.

 

 

Ideja dizajnerice bila je u ovom stanu ostaviti čisti open space koncept, bez pregrada. U tome se oslonila na neutralnu paletu i sive tonove upotpunjene  raznim akcentima u boji. U manjim prostorima najbolje je smjestiti dvosjed ili trosjed, a Mirjana Mikulec odabrala je moderni i udobni trosjed sive boje, koji svojim dizajnom istovremeno priziva 50-e i 60-e godine prošlog stoljeća.

Nakon odabira sofe kao osnovnog komada namještaja, pozornost je u uređenju pridana odabiru pomoćnih stolića, rasvjete i detalja.

Pogledajte u video prilogu kako je teklo uređenje te se inspirirajte savjetima Mirjane Mikulec o uređenju malih prostora!

 

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Komentari