Popularni tonovi plave u dnevnom boravku: imamo 25 super stilskih rješenja

Plava je uvijek tražena u svim prostorijama interijerima, a naročito u dnevnom boravku. Jedina promjena su različiti tonovi koje donose trendovi. Odabrali smo one najpopularnije, inspirirajte se!

 


Pored bijele i bež, plava je jedna od najpoželjnijih u interijeru. Ona je svojevrsni koloristički klasik s kojim ne možete pogriješiti, bez obzira u kojoj prostoriji se nalazi. Plava je dobrodošla u hodnike, spavaće sobe, dnevne boravke i kuhinje, kao i dječje sobe i kupaonice.

Foto: Miran Kambič

Plava time ima atribut svestrane boje koja donosi različite emocije i atmosferu u interijer. Djeluje profinjeno i jednostavno, ali i smirujuće. Svjetlije nijanse plave osvježit će i omekšati prostor te unijeti vedrinu.

Foto: Elle Decoration

Psiholozi je nazivaju bojom istine i unutarnjeg sklada, a dizajneri je rado koriste u dizajnu interijera bez straha od neočekivanih učinaka: plava je paleta gotovo univerzalna, dobro se slaže s drugim bojama i prikladna je za svaku sobu.

Foto: Projekt Victorie Biryulya

Plava je ustvari uvijek prisutna u interijerima, samo se izmjenjuju, s obzirom na trendove, njezine nijanse. Izbor nijanse naravno ovisi o vašim ukusima, specifičnostima prostora, drugim bojama koje su prisutne u uređenju i, naravno, trendovima.

Foto: Daria Vasilkova Studio

Nekoliko posljednjih sezona u trendu je bila tamno plava, zatim kraljevsko plava, a sada se traže petrolej plava i svjetlije nijanse od kojih mnoge imaju idu prema pastelnim tonovima ili imaju sivi pigment.

Foto: Elle Decoration

Prikupili smo za vas uspješne primjere trenutno najpoželjnijih nijansi plave boje u dizajnu dnevne sobe. Pogledajte kako plava funkcionira na zidovima, podovima i stropovima, namještaju kao i na detaljima.

FOTO: IVAN SOROKIN

Uvjerit ćete se kako plava jako dobro funkcionira kao dominantna u dnevnom boravku, ali je još snažnija ako se nalazi na nekom osnovnom komadu namještaja poput sofe ili pak kao akcent (fotelja, tabure, tepih, dekica, jastuci, vaza…).

Foto: Miguel de Guzman
Komentari