NOVITETI U SVIJETU KUHINJA: imamo nekoliko prijedloga za najvažniju prostoriju u domu

Kuhinja je puno više od prostora za kuhanje, zapravo sve češće je srce doma i sve više pozornosti se pridaje njezinom uređenju. U ponudi Lesnine Mirjana je pronašla nekoliko kuhinja koje bi vas mogle inspirirati za uređenje one u vašem domu.

 


KUHINJA U TAMNIM BOJAMA

“Izgleda da je vladavina kuhinja u bijelim i svijetlim tonovima prošlost. Iskustvo iz našeg studija, ali i naših suradnika pokazalo je da su najpoželjnije kuhinje one u tamnim bojama. Jedna od njih je i ova koju vam predstavljamo”, otkriva Mirjana Mikulec.

Iako je sami dizajn ove kuhInje na prvu minimalistički, kada malo bolje pogledate, jasno je da je svaki centimetar kuhinje jako dobro promišljen. Osim što je vizualno upečatljiva, jako je funkcionalna jer stvara puno mjesta za odlaganje.

“Posebno zanimljiv detalj u ovoj kuhinji je led rasvjeta. Obično je smještena ispod gornjih elemenata, no u ovom slučaju provučena je i linearno ispod svih radnih ploha. Kako se ne bi bila monotona, ravnim plohama, bez ručkica, dodani su zlatni profili koji su naglasili luksuzni dojam, a lijepo su se uklopili i sa zlatnim sudoperom”, objašnjava dizajnerica.

Foto: Marko Cindrić

2. SPOJ SUVREMENOG I KLASIKE

Druga kuhinja spoj je suvremenog i klasike. Suvremena zelena koja u kombinaciji s dekorom drva čini jednu lijepu kuhinju koja poziva na kuhanje i druženje.

“Ova kuhinja prava je igra dekora, elemenata i ploha. Do sada je prva asocijacija na dekor drva u kuhinjama bila svijetla u boji hrasta, međutim, dekor tamnijeg drva sve je poželjniji u interijerima, a u ovom slučaju savršeno se uklopio sa zelenom na frontama” kaže Mirjana te dodaje:

“Ono što se meni posebno sviđa je igra kubusima. Na visokim elementima imamo kubus koji izlazi van plohe i u njega su smještene čak dvije pećnice. S druge strane igra se događa i na kuhinjskom otoku na kojem ploha izlazi van kubusa i pretvara se u blagovaonski stol”.

Foto: Marko Cindrić

3. JEDNOSTAVNOST RAZBIJENA BOJAMA

Jednostavnost ove moderne kuhinje definitivno je razbijena bojama. Dvije nježne i osvježavajuće nijanse zelene jako lijepo povezuje antracit siva.

“Iako neobičan, oblik kuhinje osmišljen je tako da se maksimalno iskoristi prostor. Jednako popularni kao zlatni elementi i sudoperi su i oni crni, a koji izabrati ovsi isključivo o ostalim dominantnim bojama”, ističe dizajnerica.

Foto: Marko Cindrić

4. RETRO ŠARM

I za kraj, odabrali smo kuhinju za one koji vole kombinaciju retro i suvremenog izgleda. I u ovoj kuhinji dominiraju suvremene tamne boje u kombinaciji s dekorom drva, ali fronte s profilacijama i u kombinaciji sa staklom daju željeni retro prizvuk. U ovom slučaju naglašen je pločicama, ali i rasvjetom.

Foto: Marko Cindrić

Komentari