ZELENA, CRNA I ZLATNA: dobitna kombinacija u stvaranju dojma elegancije u modernoj blagovaonici

Predstavljamo vam još jedan novi projekt studija Mirjane Mikulec, uređenje moderne blagovaonice koja, prema želji vlasnika odiše elegancijom.

 


Blagovaonica čije uređenje vam predstavljamo, smještena je nasuprot kuhinje, što je s obzirom na tlocrt, bilo idealno rješenje. Velika staklena stijena izvor je obilja prirodnog svijetla, što je bila velika prednost u uređenju.

“Kao što je važno u kuhinjskom prostoru imati prirodno svijetlo, isto tako je važno i u blagovaonicama. Zato, imate li mogućnosti, smjestite ju uz prozor ili staklenu stijenu, kao što je to ovdje slučaj”, savjetuje Mirjana Mikulec.

Što se samog odabira namještaja tiče, u obzir je uzeto nekoliko stvari.

Prvo je biran stol. Klijentica je željela šest sjedećih mjesta, što je neminovno dovelo do odluke da se odabere pravokutni oblik stola, a izbor je pao na vječnu kombinaciju drvenog dekora s crnim metalnim nogicama.

“Kada je riječ o odabiru stolaca, naravno sami si morate postaviti prioritete i znati što želite. Hoćete li birati stolce s naslonom za ruke ili ne, koliko dubok želite da bude, je li vam važna dugovječnost materijala, je li jednostavan za pomicanje, odnosno da nije pretežak. Ovo su samo neka od pitanja na koja trebate odgovoriti prije nego odaberete”, ističe dizajnerica.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

“Možda su vam odgovori očiti, no nakon dugogodišnjeg rada s klijentima, mogu sa sigurnošću reći da su zahtjevi različiti i da će nerijetko klijent estetiku staviti prije funkcionalnosti ili mu pak nije važno hoće li stolce morati mijenjati nakon nekog vremenˇ, dodaje.

Ista pitanja dizajnerica i njezin tim postavili su i pri izradi ovog projekta, a klijentica je željela naslone za ruke i tapecirano sjedište i naslon. Na temelju toga su stolice i birane. Naravno, stil je usklađen sa stolom, pa je odabrana tamna nijansa zelene s crnim nogicama i zlatnim detaljima.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Upravo ti zlatni detalji uzeti su u obzir pri odabiru visilice koja je povezala sve elemente. Zanimljiva izgledom, jako se dobro uklopila u izgled koji se želio postići, ali i u uređenje ostatka stana kojim su provučeni akcenti u boji zlata.

“Sigurno ste primijetili da ovdje nema tepiha. Osobno, preferiram tepihe u blagovaonicama, no ovo nikako nije pisano pravilo i ovisi o cjelokupnom uređenju. Nadam se da vas je ova blagovaonica inspirirala za uređenje ili dopunu vlastite”, poručuje za kraj dizajnerica.

 

Komentari