NAGRADNO UREĐENJE ZA RENEA: mama i tata ustupili su sinu svoju spavaću sobu, a InDizajn tim ju je sredio

Dječak Rene dobio je, zahvaljujući prijavi mame Sanele na nagradni natječaj Iznenadi me svoju novu sobu. Pogledajte kako je teklo preuređenje korak po korak!

 

 


Ovaj puta nagradni prilog Iznenadi me ekipu InDizajna predvođenu dizajnericom Mirjanom Mikulec put je odveo u Utrinu, gdje se malenom Reneu uredilo njegovo carstvo.

Soba je donedavno bila roditeljska, a nakon što su mama Sanela i tata Rajko uredili bazu, InDizajn tim je završio priču i Reneu dotjerao njegov kutak u stanu.

Roditelji su uredili zidove, ali zapeli su pri finalizaciji i dječak neko vrijeme nije imao sobu kakvu zaslužuje. Tapison je nešto na čemu su inzistirali pa je dizajnerica odlučila da to neće mijenjati.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Prvi korak, prije namještanja, bio je dekoriranje zidova. Na zid uz koji dolazi krevet nanešene su točkice koje su se bojom povezale s frontama ormara koji će tek stići.

Budući da je riječ o četverogodišnjaku, odlučeno je da se na zid stavi i mali dio po kojem može šarati. Tako su pik trakom iscrtani junaci Kralja lavova i obojani su  bojom za školske ploče.

Soba je dovoljno velika da se u nju smjesti kutni ormar, radni stol i veći krevet. Zamijenjeni su i okviri utičnica i prekidača koji su blagom nijansom prilagođeni frontama ormara.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Budući da se prozori protežu cijelom dužinom zida, u jedini slobodni kut smješten je kutni ormar, a uz njega krevet, i tako je osiguran nesmetan prolazak sobom.

Iako je još malen, važno je bilo da dječak ima i radni dio kako bi mu soba bila funkcionalna dugi niz godina. Pritom je bilo bitno da radni dio ne bude okružen velikim elementima kako bi se, eventualnim micanjem radnog stola, dobio dodatni prostor za igru.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Reneova soba je gotova. Imali smo dovoljno mjesta u prostor staviti sve potrebno. Dovoljno skladišnog prostora, veliki krevet koji će moći koristiti dugi niz godina, ali i radni kutak kada mu bude potreban”, zaključuje dizajnerica.


 

Komentari