UVIJEK UGODNO U DOMU: o najboljim načinima na koje možete rashladiti svoj prostor

Bliži nam se vrijeme iznimno visokih temperatura pa počinjemo razmišljati o najboljim načinima na koje možemo rashladiti prostore u kojima boravimo.

 


Pratimo postavljanje klime u obiteljskoj kući koja prolazi kompletnu adaptaciju. Klijenti su imali dva zahtjeva: jednu vanjsku jedinicu na 3 unutarnje, a budući da u kući živi dijete sklono alergijama, važno im je da filteri u klima-uređaju budu jako jednostavni za čišćenje. Po savjete i informacije zaputili smo se u zagrebački Daikin showroom.

“U ovaj otvoreni dnevni prostor ugradili smo Daikin Perferu koja nam služi i za grijanje i hlađenje. Sam uređaj dolazi s tri stupnja filtracije zraka – prvi je mehanička mrežica koja uklanja krupne nečistoće iz zraka. Drugi stupanj nam dolazi kao spoj titanijskog i srebrnog filtera. Završni odnosno treći stupanj je patentirana Daikin tehnologija – Flash steamer gdje se radi o aktivnom filtriranju zraka koja uklanja viruse, bakterije i grinje. Ista tehnologija dolazi s certifikatom da skida preko 99 posto virusa”, objašnjava Leon Šikulec iz Daikina.

FOTO: DAIKIN

U prizemlju kuće nalazi se openspace koji čine dnevni prostor, kuhinja i blagovaonica.

“U ovom slučaju odlučili smo se za zadnju verziju Daikin Prefera klima uređaja koji nam dolazi s naprednim ispuhom zraka koji omogućuje da uređaj ne puše nikada direktno u korisnika, s naprednim filtracijama zraka u prostoru te WIFI upravljanjem ugrađenim na sam uređaj”, otkriva Šikulec.

FOTO: DAIKIN

Na katu su smještene dječja i radna soba, obje okrenute na zapad. U svaku od njih ide po jedna unutarnja jedinica.

“Kako se radi o spavaćoj i radnoj sobi, prostorima koji traže manje zahtjevne klima uređaje, odlučili smo se za Daikin Comoforu koja pruža idealan omjer između kvalitete i cijene uređaja”, ističe naš sugovornik.

Važno je naglasiti da je Perfera klima uređaj gotovo nečujan, a zbog elegantnog i nenametljivog dizajna, uklopit će se u svaki prostor.

 

Pogledajte u video prilogu kako izgleda prostor kojeg smo opremili klima uređajima Daikin!

 

Komentari