ORGANIZACIJA KUHINJE: pametni organizatori koji stvaraju prostor za koji niste ni znali da imate

Svi koji provode vrijeme u kuhinji složit će se da bi u njima omiljenoj prostoriji doma uvijek dobro došla koja polica ili ladica više, bez obzira na to radi li se o velikoj ili maloj kuhinji. Srećom, nije vam nužno potrebna veća kuhinja, već samo nekoliko pametnih organizatora

 

 

Kuhinje, naročito one male, vrlo brzo mogu postati kaotično mjesto za vrijeme kuhanja ili pripremanja hrane. Kako bi priprema obroka bila užitak, dobra organizacija je od ključne važnosti. Ne samo da ćete biti brži, već će sve biti organizirano i uredno, a tako ćete si ubrzati i proces svakodnevnog čišćenja. Pametnom i strateškom organizacijom kuhinje dobit ćete prostor za koji niste ni znali da imate, ali i organiziranu, funkcionalnu i urednu kuhinju. Kako maksimalno iskoristiti svaki centimeter neiskorištenog prostora u kuhinji (kojeg svi imamo), saznajte u nastavku.


POMOĆNE POLICE

Pomoćne police ili mini police za slaganje omogućuju gotovo pa dvostruko više prostora u kuhinjskom ormariću za slaganje tanjura, zdjela i drugog kuhinjskog pribora.
Odlično je rješenje za kuhinjske elemente čije se police ne mogu prilagoditi, odnosno za one u kojima postoji mnogo neiskorištenog vertikalnog prostora.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Azure|Professional Organizer (@livecomposed)


VERTIKALNO SLAGANJE TAVA I POKLOPACA ZA LONCE

Slaganje i korištenje tava i pribora poput poklopaca za lonce može biti nespretno jer se uvijek treba nešto od negdje izvlačiti ili premještati. Kuhinjski pomoćnici koji će vam omogućiti da takve stvari odlažete vertikalno sjajan su način za organizaciju. Sve što vam je potrebno bit će složeno tako da je pristupačnije, a osim toga, dobit ćete dodatni prostor.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli evim_duzen_temizlik (@evim_duzen_temizlik)


ORGANIZATORI ZA NAMIRNICE

Pogrešno otvorene kutije tjestenine, kutija iz koje ispada sol, kutija koja se više ne može zatvoriti problemi su s kojima se susrećemo gotovo svakodnevno. Tu u pomoć dolaze razni organizatori za namirnice. Najbolji izbor su oni prozirni kako biste uvijek znali u kojem se što nalazi. Uštedjet će vam vrijeme koje biste inače proveli kopajući po ladicama i kuhinjskim elementima, a pritom će sve izgledati savršeno složeno i organizirano.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Little Label Co (@little_label_co)


„PRILAGOĐENA LADICA“

Svaka kuhinja je drugačija, ali je kod gotovo svake ladice problem s beštekom i pribor za jelo koji često ima dugačke ručke koje smetaju i zapinju jedna za drugu. Organizator za takve ladice najbolja je stvar koju možete staviti u svoju kuhinju. Sve će uvijek biti pregledno i lako dostupno, a one same po sebi ne zauzimaju nikakav prostor.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli that organized kitchen (@thatorganizedkitchen)


ORGANIZATORI ZA HLADNJAKE

Hladnjaci također ponekad mogu biti nezgodni kada pokušamo odložiti hranu i namirnice, naročito kada se vratimo iz veće nabavke. Iako je dio hladnjaka potpuno prazan, zapravo više nema mjesta za odlaganje. Upravo zato su organizatori za hladnjake tako popularni. Možete ih birati ili organizirati po svojim potrebama i navikama. Uvijek ćete jasno vidjeti gdje se što nalazi, hladnjak će biti funkcionalan i uredan, a vi ćete uštedjeti vrijeme.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli that organized kitchen (@thatorganizedkitchen)


ORGANIZATORI ZA ZAČINE

Prizorni organizatori za začine olakšavaju vam da znate gdje se što nalazi kako u tijeku kuhanja ne biste morali kopati po ladicama i elementima. Uz pomoć organizatora za začine olakšat ćete si svakodnevno kuhanje i potragu za začinima koje inače ostavljamo u originalnim ambalažama, a koje se vrlo često znaju prosuti i stvoriti dodatnu potrebu za čišćenjem.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Talented Kitchen (@talentedkitchen)


ORGANIZACIJA KUTNIH ELEMENATA

Najlošije iskorišteni elementi, najčešće su oni kutni. Dok vama drastično nedostaje prostor za odlaganje, oni stoje potpuno ili polu prazni. U njih je moguće ugraditi ili staviti police koje se vrte ili elemente koji se izvlače i omogućuju da se prostor iskoristi do zadnjeg centimetra.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Front Products| Home & Kitchen (@frontproducts)

U nastavku pogledajte još neke primjere dobro iskorištenog prostora u kuhinji.

Komentari