BORAVAK I BLAGOVAONICA U ELEGANTNOM IZDANJU: makeover Anitinih omiljenih prostorija u domu

U posljednjem prilogu Iznenadi me u 18. sezoni InDizajna nagradni natječaj je za gledateljicu Anitu osvojila njezina šogorica. Tako je Anita dobila posve novi izgled dnevnog boravka i blagovaonice koji se nalaze u istom, otvorenom prostoru.

 

 

 

 

Došlo je i posljednje ovosezonsko iznenađenje za gledatelje InDizajna. Ovaj put tim Mirjane Mikulec mijenja izgled dnevnog boravka i blagovaonice, no samo preuređenje bit će zahtjevnije od prethodnih. Gledateljicu Anitu na natječaj je prijavila šogorica koja će pokriti troškove namještaja i radova koji odskaču od nagradnog budžeta.

Sav potreban namještaj Mirjana je odabrala u jednom od salona Meblo Tradea u zagrebačkoj Ambienti, dok je u Kare Designu izabrala potrebne dekoracije kao i rasvjetna tijela.

Dnevni prostor u kojem se nalaze dnevni boravak i blagovaonica trenutno je nedorečen. Sofa je dotrajala baš kao i blagovaonski namještaj te nema detalja ni stilskih akcenata koji bi privukli pažnju. Postojeći elementi za odlaganje stvari već dugo stoje neiskorišteni, zidovi su monotoni, a nedostaju tepisi baš kao i dekoracije. Stoga je ekipi InDizajna bilo potrebno nekoliko dana da bi prostor zablistao.

 

Foto: InDizajn

Uređenje zidova uzelo je najviše vremena, a sve je krenulo od stavljanja štukatura, koje su slagane u nekoliko okvira te su unutar njih nalijepljene tapete, što je stvorilo efekt zidne galerije umjetničkih slika.

“Odlučili smo se za dva uzorka tapeta unutar štukatura. Jedan je s diskretnim ornamentom i jedan cvjetni što će prostoru dati zanimljiv i profinjen izgled”, napominje Mirjana Mikulec.

Foto: InDizajn

Slijedi namještanje prostora – boravak je dobio novu sjedaću garnituru, tepih, klub stolić, konzolni stolić, regal, rasvjetu te zavjese, a blagovaonica stol i stolice, tepih, komodu i zavjese.

Kako je teklo namještanje te kako izgleda prostor u cijelosti, pogledajte u video prilogu!

Foto: InDizajn

Komentari