Zbog šarmantnog malog stana skrivenog u centru Stockholma odmah ćete poželjeti otputovati u Švedsku

U suradnji s Mastercardom otvaramo vam vrata još jednog stockholmskog stana koji vlasnica Catrine povremeno iznajmljuje. Pozicija stana je odlična – otok Södermalm. Riječ je o kvartu u centru grada punom galerija, vintage trgovina te ugodnih kafića i restorana koje vole mlađi stanovnici grada i turisti.

 

 

 

Ovaj skladno uređeni stan ima 47 kvadrata  i u potpunosti predstavlja skandinavski stil – svijetli podovi, neutralni tonovi, puno svjetla i razno zelenilo na prozorima. Većina skandinavskih interijera upravo i ima drvene i svijetle podove. Upravo to u kombinaciji s puno svijetla čini ovaj prostor izuzetno šarmantnim. Većinu slobodnog vremena Šveđani provode u kućnim druženjima pa se i Catrina time vodila prilikom uređenja.

Foto: Ivan Črepić

Dnevna soba i blagovaonica povezane su s praktičnom kuhinjom u sivo-bijeloj kombinaciji. Mala spavaća soba je izdvojena i ima sve što je potrebno za odmor, a svjetlo u nju dolazi iz kuhinje. Kako je Skandinavcima izuzetno važno imati stanove pune prirodnog svijetla, tako je to i ovdje slučaj. Prozračnosti doprinose veliki prozori i zanimljiva rasvjetna tijela.

U posjetu švedskom veleposlanstvu u Zagrebu. U vili se, pored službenih prostorija, nalazi i dom veleposlanice

FOTO: IVAN ČREPIĆ

Vlasnica kaže kako nije posebno razmišljala o namještanju stana. Nakon odabira namještaja čistih i jednostavnih linija krenula je dodavati detalje kojih ipak nema previše pa stan nije zagušen. Sve odabrane sitnice su tu s razlogom, svaka stvar ima svoju priču i Catrine je za većinu njih posebno vezana.

FOTO: IVAN ČREPIĆ

Što još krije ovaj stan, otkrijete u videu. Pratite i dalje našu stranicu indizajn.rtl.hr jer ćemo vam u narednim danima savjetovati kako uz proizvode iz hrvatskih trgovina postići ovakav izgled u svom domu i to uz popust za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama.

Foto: Ivan Črepić

Komentari