ODVAŽNOST SE ISPLATI: upečatljive tapete dale su potkrovlju poseban stilski pečat

Ovo potkrovlje u Göteborgu bilo bi zanimljivo i lijepo i bez tapeta – no one su priču ipak podigle na viši stilski nivo i postale element koji definira cijeli interijer inspiriran skandinavskim stilom. Bravo za odvažnost!

 

 

Četvrt Olskroksgatan u Göteborgu, drugom po veličini švedskom gradu krase stare zgrade u kojima se nalaze posve obnovljeni, modernizirani i nadasve lijepi interijeri. Predstavljamo vam jedan takav stan na posljednjoj etaži građevine iz 1931. godine. Adaptacijom je ovaj četverosobni interijer pod kosim krovom i površinom od 100 kvadrata pretvoren u lijep tavanski stan s puno osobnosti, šarma i karaktera.

Foto: @anniehyrefeldt / Instagram

 

To je prije svega postignuto miješanjem modernog i klasičnog dizajna te inspiracijom skandinavskim dizajnom, ali na malo drugačiji način. Grede (od kojih su neke obložene gipsanim zidom i pobojane u bijelo) i kosine bile su veliki saveznik u stvaranju konačnog dojma, a ono što je cijelu priču o uređenju podiglo na viši stilski nivo je odluka vlasnika da stave tapete. I to ne bilo kakve, i to ne samo na jedan zid.

Foto: @anniehyrefeldt / Instagram

 

Dvije vrste prekrasnih vintage tapeta s upečatljivim uzorcima i bijelo-plavoj kombinaciji, koje se nalaze u dnevnoj i spavaćoj sobi, dale su interijeru posebnost i definirale ga. Kako su radna soba i dnevni boravak povezani velikim dvostrukim vratima, iz radne sobe se pruža divan pogled na ovaj detalj na zidu ulaznog prostora koji je ujedno i dio dnevne zone. Zanimljivost vezana uz obje tapete jest isti stil i boje, no drugačiji uzorci.

 

Foto: @anniehyrefeldt / Instagram

Pored velike dnevne zone koja se sastoji od kuhinje te boravka i blagovanja koji povezuje ova dva sadržaja, u stanu se nalazi i radna soba te dvije spavaće sobe, kupaonica i toalet s odvažnim odabirom zidne keramike. Kako spavaće sobe ne bi bile povezane vratima te im se tako omogućila privatnost, vlasnici su napravili ulaz u jednu od spavaonica preko radne sobe, a povezuje ih walk-in garderoba, dovoljno široka da se njome može slobodno kretati i prolaziti.

 

Izvor: Alvhem

Komentari