MAGIČNO POTKROVLJE: stančić od 35 kvadrata čijem je šarmu teško odoljeti

Iako možda ne spadate u poklonike skandinavskog dizajna i neutralnih svijetlih tonova poput bijele, bež i sive, vjerojatno uživate u ovako uređenim interijerima. Naročito ako su ukusno namješteni i male površine!

 


Ovo je prava mala poslastica za ljubitelje interijera, ali i savršena inspiracija svima onima koji imaju malo kvadrata na raspolaganju. Isto tako, ovo je izvrstan izvor ideja svima koji namještaju stanove za najam kao i vikendice i apartmane za odmor.

Foto: Alvhem

Na stranici švedske agencije Alvhem pronašli smo prekrasan mali stan od svega 35 četvornih metara, koji dodatnu atraktivnost zahvaljuje činjenici da se nalazi u potkrovlju. A potkrovljima je doista teško odoljeti jer imaju poseban šarm, zar ne? A ova je sasvim posebna budući da se stan nalazi u zgradi koja je imala zanimljivu povijest. Sagrađena početkom 20. stoljeća, prvotna namjena joj je bila smještaj zatvorskih čuvara.

Foto: Alvhem

U međuvremenu je zgrada, kao i nekoliko njih u ovom mini kompleksu, prodana u privatno vlasništvo i prenamijenjena u male stanove koji su prilagođeni modernijem načinu života – uvođenjem svih potrebnih instalacija kao i izgradnom kupaonica i kuhinja u svakom stanu.

Foto: Alvhem

Stan koji vam predstavljamo je jednosoban i u njemu su svi sadržaji, osim kupaonice, u jednoj prostoriji. S ulaznih vrata moguće je vidjeti što se sve nalazi u stanu: jednom kutu je kuhinja na koju se nadovezuje dnevni boravak, a zatim blagovaonica, a u produžetku, malo skriven poluzidom, nalazi se kutak za spavanje i garderobni prostor.

 

Foto: Alvhem

Svijetle nijanse koje prevladavaju prostorom kao i visina stropa od 3,4 m te niz malih, ali lijepo oblikovanih prozora osigurava dovoljno svjetlosti što prostor čini i ugodnim. Dodatnu toplinu daju tonovi iz palete bež i smeđe boje te grede na stropu.

Foto: Alvhem
Komentari