Nefunkcionalan prostor postao je oaza stila i mira. Petrolej plava učinila je pravo čudo

Kako u prostoru ne postoji potreba za još jednim bračnim krevetom, čitateljica Marijana je dodatnu spavaću sobu u svome domu prijavila na natječaj u želji da ona postane radno-gostinjska.

 

 

 

Pred timom Mirjane Mikulec je još jedno nagradno preuređenje koje će realizirati u suradnji s Meblo Tradeom.

Nagradni natječaj Iznenadi me osvojila je i gledateljica Marijana, koja je prijavila spavaću sobu koja se ne koristi. Kako u stanu nema potrebe za još jednim bračnim krevetom, a ovaj postojeći zbog svojih dimenzija ne ostavlja dovoljno prostora za rad, vlasnica ju želi prenamijeniti.

 

Foto: Marko Cindrić

Nakon izmjere i priprema, Mirjana kreće u potragu za namještajem i dekoracijama. Ideja je stvoriti prostor koji bi bio radno-gostinjski, kako bi Marijana mogla imati miran radni prostor za rad od kuće, mjesto za odmor te po potrebi i prostoriju za goste koji prenoće.

Stoga je, pored radnog stola i stolice, odlučila u sobu staviti trosjed prekrasne umirujuće petrolej zelene boje koji se može pretvoriti u ležaj. Istovremeno, ova atraktivna boja učinila je trosjed najupečatljivijim komadom u prostoriji.

 

Foto: Marko Cindrić

U međuvremenu se tapetom harlekin uzorka ukrašava jedan, akcentni zid u prostoriji, dok ostatak zidova koji su u dobrom stanju nije bilo potrebno osvježavati novim slojem boje. Tonovi na tapeti usklađeni su s tepihom i trosjedom, te se uklapaju u kombinaciju s velikim tamnosmeđim ormarom koji je već bio u prostoru i kojeg je trebalo učiniti funkcionalnim.

“Nefunkcionalna soba u samo nekoliko sati postala je ugodno mjesto za rad. Budući da je Marijanina želja bila i jedan ležaj, u prostor smo, osim radnog kutka, uklopili sofu pa je tako soba dobila i mjesto za odmor ili uživanje u omiljenom knjizi”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

Kako je tekao kompletan makeover, pogledajte u video prilogu!

 

Foto: Marko Cindrić

 

Komentari