Kuhinja i blagovanje za mladu obitelj: divan spoj elegancije i retro dizajna

Kuhinja zastarjela izgledom ne sviđa se novim vlasnicima, fotografkinji Rajni Raguž i suprugu. Zadaća Mirjana Mikulec interijera bila je ovaj prostor, čiji sastavni dio je i blagovanje, učiniti ljepšim mjestom za pripremanje hrane, objedovanje i druženje za stolom.

 

 

Vlasnici žele u potpunosti promijeniti izgled kuhinje koja je zatečena u njihovom novom domu. Iako će elementi ostati na istoj poziciji, potrebno je osmisliti rješenje koje će zadovoljiti njihove želje, ali i ponuditi funkcionalan kuhinjski prostor. Velika promjena dogodila se na kuhinjskom zidu, koji je ostalo bez klasičnih gornjih elemenata. Njih će zamijeniti police i jedan element sa staklenim frontama.

Unutar kuhinjskog prostora ostaje blagovanje, a mala ostava na suprotnoj strani zida se zadržava, no i nju je studio Mirjane Mikulec prilagodio  novom dizajnu.

 

 

“U ovoj kuhinji kombinirat ćemo sivu boju na frontama donjih elemenata i dekor drva na radnoj ploči. Za fronte smo odlučili koristiti materijal PET mat, dok će dekor drva biti već svima poznati Halifax. Nedostatak gornjih elemenata neće biti problem jer kuhinja ima zatvorenu nišu koja funkcionira kao smočnica. Kako bi ujednačili izgled, vrata smočnice ćemo zamijeniti bijelim PET matom koji će se stopiti sa zidom”, opisuje dizajnerica Mirjana Mikulec novu kuhinju.

 

 

Obloge su djelomično obnovljene – postavljena je nova keramika na zid na koji dolaze novi elementi, a podna keramika je ostala te dobila novi sloj boje. Zidna keramika odlično se uklopila s odabranim materijalima i dekorima, što kuhinji daje poseban i zanimljiv izgled.

Tapeta jakog uzorka koja je do sada bila na jednom kuhinjskom zidu zamijenjena je nježnom svijetlom nijansom koja će otvoriti prostor, a željeni izgled naglašen je ćemo zidnim lajsnama odnosno štukaturama koje su prostoru dale dašak elegancije i pariškog šika.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Rajna Raguž

 

Komentari