NAGRADNI MAKEOVER: tinejdžerica Petra dobila je sobu prilagođenu svojim godinama

Soba tinejdžerice Petre ne izgleda nimalo atraktivno. Potres je oštetio zidove koji su sada napokon sanirani, ali mrlje od glet mase su ostale vidljive pa je potreban novi sloj boje. No, to je samo dio za koji se pobrinuo tim Mirjane Mikulec u ovom nagradnom preuređenju

 

 

 

Tinejdžerica Petra na nagradni je natječaj prijavila svoju sobu. Budući da su zidovi popucali usljed potresa, Petrina obitelj ih je uspjela sanirati, no mrlje od gletanja su vidljive te zidovi izgledaju pomalo neuredno. No, i ostatak Petrine mladenačke sobe vapi za obnovom, pa je makeover i više nego potreban. Unatoč ograničenom budžetu i vremenu od 8 sati izgled sobe će se drastično promijeniti, a Petra će dobiti i police za knjige, što je bila njezina velika želja!

 

Makeover Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Soba ima krevet i stol koji su prilično zastarjeli, pa su potrebni novi komadi, ali i neki novi detalji i dekoracije, kako bi sve činilo skladnu stilsku cjelinu.

Stoga je od postojećih elemenata zadržan samo ugradbeni ormar u niši, dok se stol i krevet mijenjaju novima, prilagođenijima Petrinim godinama. Jedina intervencija koju je doživio ugradbeni ormar su nove, crne ručke kako bi se ormar povezao s ostatkom prostora.

Makeover Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Kako je potrebno zadovoljiti više funkcija u jednoj takvoj sobi, tim Mirjane Mikulec krenuo je od nabavke novog kreveta. Odabran je popularni tapecirani model dimenzija za jednu osobu, jedini koji i može stati u prostoriju. Dodatni bonus koji ima krevet je spremište koje se skriva na njegovom dnu.

Makeover Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Prije nego je stigao namještaj, zidovi su pobojani u bijelu, osim zida uz prozor koji je dobio nježnu plavkastu nijansu. Dio zida gdje je radni kutak obložen je tapetama i štukaturama, a na njega su stavljene police. Novi radni stol je kombinacija nove radne ploče na koju su pričvršćene zanimljive nogice. Tako se dobio stol jedinstvenog izgleda i nešto većih dimenzija.

Makeover Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

 

 

 

Komentari