Moderna spavaća soba sa zanimljivo riješenim garderobnim prostorom

Mala površina koja je u pravilu rezervirana za spavaće sobe diktira i raspored osnovnih elemenata, u kojem je ormar uvijek pored kreveta te okrenut prema njemu. Pogledajte na primjeru jedne spavaće sobe kako je par kvadrata viška omogućilo drugačiji koncept


 

Studio Mirjane Mikulec osmislio je koncept uređenja stana u zagrebačkoj novogradnji a mi vam ovaj puta pokazujemo opremanje spavaće sobe od 15 četvornih metara. S obzirom na to da veličina sobe to dopušta, dizajnerica je sa svojim timom odlučila prostor podijeliti na dva spavaći i garderobni dio, a ulogu pregrade preuzeo je upravo ormar.

“Ono što je posebno zanimljivo u ovom prostoru je pozicioniranje ormara koji pregrađuje garderobni i spavaći dio. Ormari se tako neće otvarati prema krevetu, već prema improviziranom garderobnom prostoru. Upravo ovakvim smještanjem garderobe na ulaz, osim na funkcionalnosti, dobili smo i na dodatnoj privatnosti spavaćeg dijela”, objašnjava Mirjana Mikulec.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Kada je riječ o dizajnu, želja klijenta bila je jednostavnost. Upravo zato u prostoriji dominiraju ravne linije te koloristička kombinaciju antracit sive i dekora drva koji je dao dozu topline. Ormarom okrenutim od spavaćeg dijela dobila se glatka površina u tamno sivoj boji koja je dobila svoju poveznicu u vidu panela u istoj nijansi na zidu iznad kreveta. Tako se prostor i ujednačio. Ormar, osim što odvaja garderobu, skriva pogled na ulaz u kupaonicu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Kako bi se unijela razigranost u prostoriju, a istovremeno zadržala jednostavnost, na zid nasuprot kreveta stavljena je tapeta s crno-bijelim motivima. Sve osim kreveta, u ovoj je sobi izrađeno po mjeri čime se u potpunosti iskoristio prostor dok je odabir boja dao elegantnu notu.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

 

 

Komentari