Veliki povratak: retro biljke koje opet obožavamo

Dvojac iz pokreta Dnevna doza biljaka u prilogu Blic savjeti upoznaje nas s tri biljke koje su krasile interijere u 70-im i 80-im godinama prošloga stoljeća, a sada su se ponovno vratile u njih

 

 

Najpoznatija i trenutno najpopularnija od tri retro biljke je legendarna Monstera deliciosa. Ova impresivna i omiljena biljka velikih rascijepljenih listova nalazi se trenutno na svemu što možete zamisliti – od gadgeta, preko odjeće pa sve do ukrasnih detalja za dom. Pored toga, monstera je idealna sobna biljka jer nije odviše zahtjevna za održavanje, tako da će uspjeti i onima koji nisu vični druženju s biljkama.

 

Foto: Tictail

 

“I ono najvažnije, vrlo je jednostavna za održavanje – osigurajte joj umjerenu svjetlost, a supstrat održavajte vlažnim i rast će bez prestanka. Pobrinite se da ima dovoljno prostora za penjanje – ova biljka ime je dobila upravo zbog monstruoznog rasta“, savjetuju Tomislav i Leon, dvojac iz Dnevne doze biljka.

 

Foto: Bakker.com

 

Druga biljka koja se opet na velika vrata vratila u interijere je paprat, i to razne njezine varijante. Savršene su za sve one stanove u kojima nema puno svjetlosti. Držite ih u polusjeni, a osigurajte im i dodatni izvor vlage.

 

 

Foto: Big Win

 

I na koncu, treća popularna retro biljka jest kraljevska strelicija. Ovu biljku nazivamo ‘rajska ptica’ zbog izgleda njezinog cvijeta koji je inače jedan od najdugovječnijih cvjetova na tržištu.

Ako je kupite malenu, pričekajte nekoliko godina do prvog cvata. Ova biljka raste do 2 metra u visinu i obožava puno indirektne svjetlosti tokom cijele godine”, ističu Tomislav i Leon.

 

Komentari