MAKEOVER ULAZNOG PROSTORA: evo kako sami možete promijeniti izgled omarića

Tim Mirjane Mikulec pokazat će vam kako možete sami preurediti izgled svoga staroga ulaznog prostora stavljanjem novih fronti na ugradbeni ormarić te promjenom tapeta!

 


U prilozima Uradi sam red je došao na malo drugačiji projekt, a to je promjena izgleda ulaznog ormarića. Crveni ormarić uz raskošnu crno-bijelu tapetu djeluje pomalo prenapadno i ne uklapa se u ostatak interijera pa je došlo vrijeme za promjenu.

“Osim što treba biti funkcionalan, ulazni prostor ogledalo je doma i nagovještava stil uređenja ostatka prostora. Za slučaj da niste zadovoljni izgledom svog ulaznog prostora ili hodnika, ponekad su i male izmjene dovoljne kako bi dobio potpuno novi izgled. Nadamo se da ćemo vas ovim primjerom promjene izgleda ulaznog prostora odnosno ormarića inspirirati da to i sami, ako ste njime nezadovoljni, učinite”, savjetuje Mirjana Mikulec.

Sve potrebno za preuređenje ulaznog prostora ekipa InDizajna pronašla je u Bauhausu.

Foto: Marko Cindrić

POTREBAN ALAT I MATERIJAL:

– Ploče izrezane na mjeru
– Okovi
– Vijci
– Ručkice
– Folija
– Aku bušilica
– Svrdlo 35 mm

 


KORAK PO KORAK:

1. Prije svega, potrebno je skinuti stare fronte. Na nove ćete pomoću svrdla i vijaka postaviti okove.

2. Nakon što ste izmjerili pozicije i postavili okove, postavljate nove fronte koje ste na mjeru dali izrezati i kantirati. InDizajn tim je to učinio u Buhausu. Promjena iz crvene u crnu svakako će biti uočljiva!

3. Budući da se mijenjaju samo fronte, preko preostalih crvenih dijelova bit će potrebno zalijepiti foliju kako biste ujednačili izgled ormarića.

4. Za potpuni izgled zamijenite i tapetu.

Foto: Marko Cindrić

 

 

Komentari