MINI MAKEOVER: običnu TV komodu blogerica Ingrid pretvorila je u atraktivan kupaonski ormarić

Naša kolumnistica Ingrid Jančec (@ingrid_home_interior) odlučila je unijeti promjene u svoju kupaonicu. Tako je nabavila običnu drvenu komodu i za 100-tinjak eura je pretvorila u funkcionalan i elegantan kupaonski ormarić.


Jedna od važnijih stavki prilikom odabira kupaonice bila bi kupaonski ormarić. Vrlo često su dimenzije prostorije problem pa ne možemo imati velik filmski ormarić s dva umivaonika i još mjesta za ples. Toliko često da je i kod nas upravo širina kupaonice diktirala maksimalnu dubinu ormarića.

Lagala bih da smo tada zaboravili na dupli ormarić jer na njega nismo ni pomislili. Želja nam je bila imati nadgradni umivaonik i malo drukčiji ormarić.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

“Za početak”

U nedostatku vremena, novaca i živaca prilikom renovacije odlučila sam komodu za TV malo preurediti i koristiti je u kupaonici “za početak”. Jer ako je koja riječ ili fraza nadmašila riječ kompromis kod nas bi definitivno bila “za početak”. Naravno, znali smo da će se zadržati više godina, nismo bili naivni, ali ljepše zvuči jer se čini kraće, zar ne? Iako je gornja ploča bila drvena, bila sam vrlo zadovoljna održavanjem.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Premazala sam je vodootpornim lakom i vrlo dobro nas je služila pet godina. Jedina mana bila je dubina komode i pomalo nepraktičnost. Naime, ladice su prilično male iznutra u odnosu na vanjske dimenzije. Naravno, kako su godine prolazile, a radilo se o ionako vrlo staroj komodi, ladice se nisu više toliko lako otvarale-zatvarale i bilo je vrijeme za promjenu.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Tko čeka, taj dočeka

Nakon spomenutih pet godina potpuno spontano dogovorili smo se za mali makeover kupaonice. Naravno da je glavna promjena bio ormarić. Dimenzije su bile ono čime sam se vodila pri odabiru i naravno, da je u boji drva. Radi se o običnoj komodi, no vrlo jednostavno i za svega dodatnih 100-tinjak eura pretvorili smo je u funkcionalan kupaonski ormarić.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Podna pločica kao ploča ormarića

Prije kupnje podne pločice koju smo iskoristili kao gornju ploču ormarića provjerila sam cijenu laminam ploče (koja bi izgledom vrlo slično izgledala) no cijena bi bila puno veća; 340 €.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Osim podne pločice, kupili smo reznu i brusnu ploču za fleks, spužvicu za brušenje te silikon.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Sveukupni trošak pločice, rezne ploče, spužve i silikona bio je oko 100 €. Na fotografijama se radi o konkretnim proizvodima koje smo koristili.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Postupak

Na gornjoj ploči komode odrezati rupu za cijev odvoda. Također iznutra ako je potrebno prilagoditi police ili ladice za prolazak cijevi. Na ormarić zalijepiti silikonom prethodno odrezanu porculansku pločicu.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Pločicu nakon rezanja rezno-brusnom pločom još dodatno pobrusiti spužvicom za brušenje keramike. Na regularan način spojiti odvod s umivaonikom.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Funkcionalnost?

Mogu reći da funkcijom potpuno zadovoljava potrebe kupaonskog ormarića. Iako je uži od prošlog, iznutra ima puno više mjesta od starog. Održavanje je, malo je reći lako upravo zbog glatke površine.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Osim funkcije, zadovoljna sam i izgledom jer daje običnoj komodi upravo ono što joj je bilo potrebno da postane pravi mali kupaonski ormarić.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR
FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Savjeti

  1. Prilikom kupnje pločice obratiti pažnju na boju pločice iznutra, točnije paziti da se radi o porculanskoj pločici koja je iznutra isključivo od bijele gline s dodatkom pijeska i minerala, dok su keramičke iznutra terakote
  2. Ako niste vješti ili sigurni u rezanje porculanskih pločica rađe odnesite pločicu kamenoklesaru koji će vam je izrezati na željenu dimenziju i napraviti rupu za odvod
  3. Nakon rezanja rubove pločice pobrusiti spužvicom za brušenje
  4. Obavezno nakon ljepljenja pločice staviti sanitarni silikon na spoj između zidnih pločica i ploče
FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

 

Komentari