Polica u obliku saća

Police u obliku saća prvenstveno služe kao ukras na vašem zidu, no na njih možete odložiti i neke sitnice.

Razigrani dizajn u svakom će slučaju dati toplinu vašem domu.

diy polica saće

Na drvnom odjelu a izrezat će vam drvene ploče u željenoj dimenziji, a oni vještiji daske mogu pripremiti i sami. Kao i obično kad radite s drvom, rubove elemenata trebate obraditi brusnim papirom. Kao što stoji u nacrtu, izrezane daske u obliku saća posložite na radni stol. Spojeve ploča označite rednim brojevima da ih ne biste pomiješali prilikom spajanja.

polica saće

Potreban alat i materijali:

  1. Drvene ploče izrezane na dimenzije prema nacrtu
  2. Kružna pila
  3. Stacionarna preklopna pila
  4. Aku bušilica
  5. Multi brusilica
  6. Swing color boja za drvo
  7. Drvene tiple, tzv. keks

knjizica-47

Namjeravate li opteretiti težim predmetima, bilo bi dobro da im povećate čvrstoću, tako što ćete pripremiti utore za drvene tiple, tzv. keks. Izradite ih uz pomoć glodalice za drvene tiple, zatim ih zapunite ljepilom za drvo i umetnite drveni tipl, te spajajte stranice prema prethodno označenim brojevima. Ako na police ne namjeravate odlagati ništa teško ili ih čak nećete ni vješati na zid, nego će stajati samostalno, za njihovo spajanje bit će vam dovoljno ljepilo. Također, ako želite da vaša polica ima pregradu, nju spojite isključivo ljepilom za drvo.

Dok se ljepilo suši, preporučujemo vam da policu stegnete ljepivom trakom kako bi spojevi ostali uredni. Kad se sve dobro osuši, skinite traku i unutrašnjost ili cijelu policu obojite po vlastitom ukusu.

 

Komentari