Izadite sami svoj krevet

Želite li krevet od punog drveta, koji je čvrst i trajat će godinama, a uz to ćete dobiti prostor za knjige i odlaganje posteljine, uzmite slobodan vikend i pokušajte ga napraviti sami, služeći se našim nacrtima.

Brusnim papirom pažljivo zagladite rubove izrezanih dasaka. Označite gdje ćete na njima probušiti rupe kako biste vijcima učvrstili policu. Nakon bušenja, rupe obavezno obradite konusnim svrdlom kako bi glave vijaka što bolje sjele u dasku.

POTREBAN ALAT I MATERIJAL:

  1. Drvene daske i letve prema nacrtu
  2. Boja za drvo
  3. Vijci i ljepilo za drvo
  4. Ubodna pila
  5. Aku bušilica
  6. Svrdla za drvo
  7. Kružna pila
  8. Multi-brusilica

knjizica-12

Sada krenite sa sastavljanjem bočnih stranica koje se slažu kao samostojeća polica. Kada složite obje bočne stranice, položite ih na letvice na podu te pristupite montaži uzglavlja i podnožja kreveta.

Kostur kreveta je gotov i vrijeme je da na unutrašnjost bočnih stranica pričvrstite letve – nosače podnica. Nakon što ih montirate, umetnite podnicu, tj. letvice koje će preuzeti njezinu funkciju. Prostor ispod podnice možete sačuvati i za skladištenje stvari, no tada drvene letvice nemojte učvrstiti za nosač, već ih povežite trakom, tzv. gurtnom, koju ćete učvrstiti aku pribijačem ili “klamericom”.

knjizica-5

Prilikom sastavljanja kreveta obratite pozornost da spojne plohe prije pričvršćivanja vijcima premažete ljepilom za drvo kako bi konstrukcija bila što čvršća. Također, ako želite prikriti glave vijaka, možete ih, nakon montaže, zapuniti kit masom. Kada se sve dobro osuši, krevet obojite po želji.

knjizica-2

krevet nacrt

Komentari