Škure kao dekoracija u vašem domu

Prozore i vrata na vikendicama, pa čak i na kućama prekrivale su škure. Vjeruje se da su škure nastale u drevnoj Grčkoj. Korištene su za održavanje topline ili svježine u kući u doba kada staklo još nije bilo u uporabi. Što vrijeme ide dalje one se izbacuju.

Često se začudimo kako se zapravo može maštovito iskoristiti nešto što više nije u uporabi. Pa ukoliko poželite i sami izraditi nešto novo od starog u tome vam može pomoći ova ideja o starim škurama. U prilogu donosimo ideju kako ih iskoristiti kao dekoraciju u vašem domu.

03

Pa krenimo od prvog koraka koji je dobro i detaljno brušenje, a zatim se škure boje u željenu boju nakon čega slijedi sušenje. Nakon što se osuše, škure su spremne za postavljanje u interijer.

Ako postavimo dva krila škura dobit ćemo dojam da se prozor nalazi na mjestu gdje ga zapravo nema. Daščice škura se mogu iskoristiti na različite načine. Ovdje donosimo nekoliko: na samom ulasku u stan poslužit će kao vješalica za ključeve, a ako se nalazi u nekoj drugoj prostoriji može poslužiti kao pano za vješanje dragih stvarčica i uspomena ili razno—raznih dekoracija.
Iako se škure izbacuju sve češće, vi ih nemojte baciti, dajte mašti na volju i unesite orginalnost u vaš dom.

Komentari