Kako su Tea i Martin svojim rukama dio radionice pretvorili u spavaću sobu

Dio velike izdužene radionice pored svoga stana u prizemlju obiteljske kuće mladi par Tea i Martin prenamijenili su u spavaću sobu. Pogledajte što su sve izradili svojim rukama!

 

 

Tea i Martin pravi su majstori u DIY projektima, koji se protežu sve do zidanja, postavljanja podova i izrade namještaja u što se možete uvjeriti na Instagram profilu @tee_teeo. Kao DIY dvojac bili su dio prošle, 18. sezone InDizajna te izradili divne projekte i pokazali kako ih gledatelji sami mogu napraviti.

Toliko nas je oduševio njihov dom u kojem su gotovo sve sami napravili, pa čak i blagovaonski stol od betona te zidanu kuhinju, pa smo o tome napravili i malu reportažu. Spavaću sobu tada niste mogli vidjeti jer nije bila napravljena. A sada je došao red i na nju.

ORIGINALNO I KREATIVNO: zavirite u Tein i Martinov jedinstven dom u Zagrebu

Pogledajte kako je mladi par sam od dijela radionice svojim rukama stvorio spavaću sobu!


ADAPTACIJA

Tea i Martin odlučili su svoju radionicu, koja se nalazi uz njihov stan u prizemlju obiteljske kuće prepoloviti i jedan dio prenamijeniti u spavaću sobu.

U prostoru dimenzija 2,5×4 metra smjestili su prostor za spavanje, a u nastavku odvojenog prostora planiraju garderobni prostor te vešeraj.

Foto: Privatni arhiv

U novonastaloj prostoriji, osim pregrada od gipsa, poznatijima kao knauf, trebalo je sprovesti električne instalacije, postaviti novi prozor je postojeći bio mali i smješten visoko pri stropu, zatim novih podova, izrade štukatura i zidanja opeke.

Foto: Privatni arhiv

Sve ove radove Tea i Martin sami su radili.

“Martin je ovoga puta potegnuo više s obzirom na to da sam ja u to vrijeme bila u 7. mjesecu trudnoće. Tako da sam bila zadužena za kupovinu materijala, planiranje, bojanje prozora i letvica i punjenjem fuga na ciglenom zidu”, otkriva Tea koja je sama izradila i uzglavlje na krevetu.

“Na uzglavlje sam posebno ponosna jer sam ga osmislila i napravila u 37. tjednu trudnoće. Bilo je malo naporno, ali se rezultat isplatio. Oduvijek sam htjela plišano uzglavlje s gumbima, a s obzirom na to da je krevet koji imamo skoro nov trebao mu je samo mali ‘upgrade’ da zablista. Jako sam zadovoljna kako je pliš ‘legao’ uz zid od cigle’, objašnjava Tea.

Foto: Privatni arhiv

 


POSLIJE

Nakon građevinskih radova, uslijedilo je namještanje…. Krevet koji su već imali dobio je tapecirano uzglavlje, a dodani su zavjese, vintage luster, naslonjač, noćni ormarić, ogledalo, tepih i dekorativni detalji koji su sakupljeni sa svih strana.  Sve ovo čini spavaću sobu vrlo zanimljivom i eklektičnom, s atmosferom smirenosti, topline i ugode.

 

Foto: Privatni arhiv

Cilj im je bio, kako otkriva Tea, stvoriti ugodnu oazu sa svim elementima koje ona i suprug vole te se rodila ideja za spajanje više materijala i stilova u jedan.

Ovaj projekt stajao ih je oko 17 tisuća kuna.

Foto: Privatni arhiv
Komentari