PROČIŠĆENA ELEGANCIJA: spavaća soba čija je glavna zvijezda udoban i raskošan krevet

Studio Mirjane Mikulec uredio je stan od 75 kvadrata u novogradnji, a ovdje možete vidjeti kako je teklo uređenje spavaće sobe inspirirano jednostavnošću, elegancijom i modernim stilom

 


U stanu od 75 kvadrata u zagrebačkoj novogradnji studio Mirjane Mikulec uredio je i spavaću sobu koja zauzima 15 kvadrata.

“Vlasnici nisu bili zahtjevni po pitanju stila. Željeli su udoban bračni krevet, ormar, prostor za šminkanje i TV. Naše tlocrtno rješenje zadovoljilo je sve funkcije nakon kojega smo krenuli na razradu idejnog rješenja i prijedlog materijala, a po odobrenju klijenata i na uređenje. Jedina što klijentica nije prihvatila je tapeta na zidu iza kreveta. Željela je nešto jednostavniju zidnu ologu sa što višim krevetom i bogatim uzglavljem nalik na hotelsku sobu”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Stoga je zid ukrašen štukaturama te ispred njega udoban i visoki krevet s naglašenim tapeciranim uzglavljem. Odabran je krevet u Perfecta Dreamsu, koju nudi opciju kombiniranja različitih modela kreveta i uzglavlja. Ovaj krevet kombinacija je dvaju modela – ležaja Orlando s uzglavljem Ventro u sivoj boji.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

“Pravilni oblik sobe pojednostavio je samo tlocrtno rješenje pa smo tako krevet smjestili na zid nasuprot vrata. S obzirom na veličinu sobe, stao je krevet dimenzija 180×200, a da je pri tome zadovoljena preporučena širina prolaza od 75 centimetara”, otkriva dizajnerica te dodaje:

“Osim kreveta, važno je pomno odabrati ali i rasporediti ostatak namještaja. Mi smo tako nasuprot samog ulaza smjestili ormar rađen po mjeri. No, ovo nije u potpunosti prostor za odlaganje. Budući dio kupaonice, točnije tuš, ulazi u spavaći dio, zidnim oblogama taj smo dio uskladili s frontama ormara kako bi dobili ujednačen izgled”, ističe Mirjana Mikulec.

S obzirom da je riječ o ženskoj sobi, u prostor je uklopljena komoda kao i prostor za šminkanje. Širina od 30 centimetara je dovoljna da zadovolji sve predviđene potrebe, dok je površina u dvije razine unijela dinamiku. Profinjenost je naglašena detaljima od mesinga.

Što se stolarskih dijelova tiče, birane su jednostavne, pročišćene linije. Uz dekor drva, odabran je diskretan dekor svijetlog kamena čija je struktura doprinijela cjelokupnom dojmu.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

 

 

Komentari