UGODNO I S DAŠKOM RASKOŠI: potpuno novi izgled dnevnog boravka u starograđanskom stanu

Studio Mirjane Mikulec nedavno je dovršio uređenje stana u staroj historicističkoj zgradi u Karlovcu. Nakon što smo vam pokazali uređenje spavaće sobe, sada pogledajte i novi izgled dnevnog boravka

 

 

 

 

U starogradskom stanu u Karlovcu, koji je preuredio tim dizajnerice Mirjane Mikulec, godinama nije nitko živio. Nakon što smo vam pokazali kako je uređena spavaća soba, sada je došao red na dnevni boravak, ali i malu radnu sobu.

Nakon grubih radova, brušenja parketa i uređenja zidova dnevni boravak od 30-ak četvornih metara bio je spreman za potpuno novi izgled. Specifičnost ove prostorije je da se dobila spajanjem dvije prostorije u jednu. Budući da je novostvoreni prostor otvoren na tri strane, tlocrt je osmišljen tako da se kutna garnitura smjestila centralno, a iza nje mali kutak za čitanje. U manju vezanu prostoriju smješten je, prema želji vlasnika, radni dio s bibliotekom.

UGODNA I ELEGANTNA: uređenje spavaće sobe u starograđanskom stanu u Karlovcu

“Prilikom odabira namještaja pazili smo na specifičnosti prostora poput visokih stropova i raskošnih i velikih drvenih vrata. Pažnju smo posvetili i zidovima na koje će se savršeno uklopiti štukature. Kako bismo unutarnje uređenje povezali s razdobljem u kojem stan izgrađen, koristili smo zidne lajsne bogatog dekora i ukrasne rozete kojima ćemo naglasiti bogata rasvjetna tijela”, otkriva dizajnerica koja je garnituru kao i ostatak namještaja i detalja odabrala u Lesnini.

 

Projekt Mirjana Mikulec interijer / Foto: Almmir Fakić

“Klijentu sam predložila nešto hrabriju boju garniture, tamno zelenu ili tamno plavu, no on se odlučio za svevremensku sivu. Nakon što smo odabrali model kutne garniture, krenuli smo na preostale elemente – stoliće, komodu, tepih, luster i nekoliko detalja”, dodaje Mirjana Mikulec.

Tamni zidovi, štukature i veliki upečatljivi lusteri postavljeni unutar rozeta ovom stanu, pa tako i boravku, dali su klasičan izgled. Modernim komadima namještaja dizajneričin tim spojio je dva stila i stvorio jedinstveni prostor.

Kako je teklo preuređenje te kako izgleda radni kutak, pogledajte u video prilogu!

Komentari