PROFINJEN IZGLED I ZLATNI DETALJI: uređenje djevojačke sobe od 13 kvadratnih metara

Soba za tinejdžericu dio je projekta uređenja studija Mirjane Mikulec. Prema želji mlade vlasnice, prostor od 13 kvadrata uređen je u elegatnom stilu s dodacima zlatnih akcenata

 


U stanu u novogradnji studio Mirjane Mikulec uredio je i sobu tinejdžerice površine 13 kvadrata. Budući da je riječ o novogradnji, dizajnerica i njezin tim imali su ‘prazno platno’, a u prilikom uređenja morali su jedino uvažiti želje buduće vlasnice.

“Ono što je mlada klijentica željela je dio za šminkanje i puno skladišnog prostora. Uz to, zadaća nam je bila postići profinjen izgled i uklopiti zlatne detalje. Nakon izmjere i planiranja došli smo do tlocrtnog rješenja, a u obzir smo uzeli sve zahtjeve”, otkriva dizajnerica Mikulec.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

“Svaki slobodan kutak iskoristili smo za skladišni prostor. Ormari i police postavljeni su na sve zidove, jedino je dio gdje je krevet ostao pročišćen da ne bismo dobili dojam skučenosti. Što se tiče boja, tu je priču diktirala tapeta koju smo smjestili na dio oko kreveta i tako vizualno istaknuli spavaći dio. Ona je provučena i dijelom zida na koji smo smjestili radni stol i TV”, ističe Mirjana Mikulec.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Najveća pozornost posvećena je upravo velikim komadima namještaja rađenima po mjeri, no nisu se zaboravili ni detalji. Uz zlatne ručkice, svakako valja istaknuti kvake čiji je dizajnerski izgled pridonio cjelokupnom izgledu.

Glavna inspiracija bila je elegancija u hladnim tonovima, koje mlada vlasnica jako voli. Htjela sam da soba odražava njezinu osobnost i stil i upravo je zato stilski osmišljena do zadnjeg detalja, no još uvijek je ostalo prostora za njezine eventualne buduće intervencije”, uaključuje dizajnerica.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

U video prilogu pogledajte kako je teklo uređenje sobe za mladu vlasnicu te pogledajte kako je stvoren pomični radni stol!

 

Komentari