UGODNA I ELEGANTNA: uređenje spavaće sobe u starograđanskom stanu u Karlovcu

Starogradski karlovački stan u samom centru grada podvrgnut je temeljitoj adaptaciji. Ovaj puta vam pokazujemo kako je tim Mirjane Mikulec osmislio izgled spavaće sobe inspirirane klasikom i hotelskim sobama

 

 

Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec uredio spavaću sobu od 20 četvornih metara koja je dio starograđanskog stana u Karlovcu. Vlasnik je želio ugodan prostor koji odiše smirenošću i luksuzom. Velika površina kao i odsustvo garderobnih ormara otvorili su mnoge mogućnosti.

“S obzirom na to da u ovom stanu postoji odvojen garderobni dio, nije bilo potrebe za smještanjem ormara u spavaću sobu. Tako nema bojazni da će prostor biti zatrpan. Krevet smo postavili nasuprot vrata i dodali mu noćne ormariće. Potražili smo i odgovarajući tepih te naslonjač”, ističe Mirjana Mikulec.

No, prije toga, budući da više od desetljeća u stanu nitko nije živio, bilo je potrebno izbrusiti i prelakirati podove i urediti zidove.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Almmir Fakić

 

“Kako je riječ o starogradskom stanu visokih stropova, odlučili smo zadržati notu klasičnog stila. Prvi korak bio je uređenje zidova koji su se, osim bojom obogatili i zidnim ukrasima”, otkriva dizajnerica te dodaje kako uređenje ove spavaće sobe slijedi izgled ostatka stana. Elegantnu notu starih vremena nose zidovi, raskošan luster i krevet. Kako bismo ipak razbili notu klasike, manjim komadima namještaja unijet ćemo živost i prostoru dati notu eklektike

Kako je tekao proces uređenja ove elegantne i profinjene spavaonice te kako ona u cijelosti izgleda, pogledajte u video prilogu!

 

 

Komentari