Izradite sami niski ‘sigurni’ krevet za svoga mališana i oslikajte zid iza njega

 Ako se malo potrudite, možete i sami napraviti krevet za svoga mališana. Mi ćemo vam pokazati kako ga možete izraditi, i to niski model, koji pruža sigurniji ulazak i izlazak na krevet i s kreveta.

 


Roditelji se sve češće odlučuju za niske krevete kada biraju onaj za svoje mališane. Prije svega jer takva manja visina omogućuje djeci da se samostalno penju i spuštaju bez pomoći, čime se potiče njihova neovisnost.

Ovaj puta ćemo vam pokazati kako napraviti jedan takav krevet za vašeg mališana. U tome će nam pomoći i Antonia Antolović iz InDizajn tima.

Po krojnoj listi, koju je Antonia napravila prema veličini madraca, u Bauhausu su izrezali daske za krevet. Dakle, to je vaš prvi korak!

Ono što je nakon toga potrebno napraviti je izbušiti rupe za vijke pomoću kojih ćete sastaviti krevet.

InDizajn se odlučio za krevet veličine 120×200 cm kako bi, kada to bude potrebno, s djetetom mogao leći i jedan od roditelja.

Osim vijcima, dio elemenata se spojio pomoću drvenih tipli i ljepila.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Budući da je krevet namijenjen trogodišnjaku, dvije daske se trebaju zaobliti kako bi krevet bio što sigurniji, bez oštrih rubova.

Pripremite daske za spajanje, a prije bojenja zagladite rubove i popravite nepravilnosti.

Prije sastavljanja kreveta, Antonia je oslikala zid. Odlučila sam se za šumski motiv.

Na koncu, vrijeme je za slaganje kreveta. Nakon što se spoji okvir, potrebno je pričvrstiti dasku uz donji rub na koji će sjesti podnica. I krevet za vašeg mališana je gotov!

 

Pogledajte u video prilogu kako je tekao cijeli proces uređenja, korak po korak!

Komentari