Ne morate se odreći stila: atraktivna i odvažna mini kuhinja u garsonijeri

Iznajmljujete li garsonijeru ili pak živite u njoj, znate koliko je teško postići funkcionalnost, a da pritom ne narušite dizajn. Na primjeru jedne garsonijere u Zagrebu, pokazat ćemo vam kako u takvom prostoru osmisliti kuhinju koja objedinjuje jedno i drugo

 

 

Garsonijere, kao i svaki mali prostor imaju šarma, ali pravi izazov predstavlja njezino uređenje, koje treba biti isplanirano i pomno osmišljeno.

“Uređenje garsonijere lako može otići u krivom smjeru, zato je dobro pratiti nekoliko smjernica. Prije svega treba definirati tlocrt, a zatim odrediti stil uređenja. U garsonijerama vrijedi pravilo funkcionalnost prije svega. No to ne mora nužno značiti da se ne možete poigrati raznim stilovima prilikom uređenja. Isto tako, koristi multifunkcionalan namještaj, pregrade koje propuštaju svjetlost ili neka druga praktična rješenja za male prostor”, savjetuje  dizajnerica Mirjana Mikulec o opremanju garsonijera te dodaje:

“Ono što je svakako preporučljivo kod opremanja malih stanova je izrada namještaj po  mjeri. Tako maksimalno ćete iskoristiti prostor, a stan će izgledati lijepo i skladno”.

Upravo njezin tim potpisuje uređenje jedne zagrebačke garsonijere od 30 četvornih metara, namijenjene za jednokratni najam. Odlučili smo vam pokazati kako je osmišljen prostor mini linijske kuhinje manje od tri metra. Kako bi se maksimalno iskoristio prostor, kuhinja je rađena po mjeri.

 

 

“Kuhinju i blagovaonicu smjestili smo na dva susjedna zida pa ovaj prostor tvori L oblik, a odvažili smo se pri odabiru materijala. Ideja je postići zanimljiv interijer s industrijskim štihom. Savjetujemo vam da u svoj dizajn uklopite zanimljive dekore jer će zahvaljujući njima vaš stan dobiti na posebnosti, osobito ako se radi o stanu za najam koji se mora istaknuti u moru ponuda”, ističe dizajnerica.

Pri opremanju garsonijere treba pripaziti da materijale korištene u kuhinji ponovite i u dnevnom boravku jer je to sve zapravo jedan prostor. Dizajnerica je odabrala materijale koji imitiraju beton u kombinaciji s drvenim dekorom, a posebna priča su zidne obloge. Umjesto keramike, odluka je pala na tapete, koje su na zidu između gornjih i donjih elemenata, radi praktičnosti, presvučene prozirnim kaljenim staklom. Upečatljiv uzorak stvorio je od tapeta i jak stilski akcent.

 

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: InDizajn

Komentari