Saznajte zašto su kuhinje u obliku slova U najbolje rješenje

Adaptirate li ili kupujete stan ili se spremate graditi kuću, tada dobro razmislite o tome kakav oblik kuhinje želite. Jer. ne nudi svaki od njih iste mogućnosti. Saznajte zašto je kuhinja u obliku slova U idealna za prostor ove namjene

 

Iako nam se čini da previše zatvaraju prostor budući da je smještena uz tri plohe zida te da se korisnici u njoj osjećaju sputano, kuhinje u obliku slova U daleko su najbolje. No, često na to ne možemo utjecati – mali prostori rijetko si mogu dopustiti U oblik jer je potrebno imati dva metra prostora između suprotnih kuhinjskih jedinica. Pored toga, prilikom kupnje stana ili kuće teško je uz sve uvjete zadovoljiti i ovaj. No, ako ikako možete, uvijek birajte ovakvu kuhinju koja je klasik u dizajnu kuhinjskog prostora. Evo i zašto:

 

FUNKCIONALNOST

Ovakav oblik kuhinje je najfunkcionalniji – omogućuje najkraći put kretanja tijekom pripreme hrane, pospremanja, stavljanja suđa u perilicu, pranja posuđa… Ovako je jednostavno sve nadohvat ruke – samo pazite da razmak između paralelnih dijelova ne bude manji od 1 metar. Pored toga, ovakva kuhinja najviše mjesta za aparate i skladištenje. I uglavnom sve imaju prozor na kraju, što je vrlo bitna karakteristika.

 

NESMETANO KRETANJE

Osim što je kretanje kratko, ono je i nesmetano u kuhinjama U oblika. Bez prostornih zapreka i s većom lakoćom krećete se dok pripremate i kuhate hranu, pospremate.

 

MOGUĆNOST OTOKA

Ako je dovoljno velika, kuhinja u obliku slova U nudi i mogućnost kreiranja dodatnog elementa – kuhinjskog otoka koji ima brojne funkcije, a usto je i atraktivan. Kombinacija kuhinje u obliku slova u i otoka idealna je i čini zaokruženu stilsku cjelinu. Možete se uvjeriti na našim primjerima!