Ugodan i funkcionalan muški interijer od 46 četvornih metara

Cilj dizajnera bio je napravi pravi muški interijer u kojem neće biti previše boja, namještaja niti detalja. Vlasnik je htio da kuhinja i boravak ostanu dvije zasebne prostorije, a za to je imao valjan razlog…

 

 

Novi vlasnik stana od 46 četvornih metara u staroj građanskoj zgradi u Moskvi poželio je ostaviti raspored prostorija isti kao i prije, bez stvaranja dnevne zone u jednom prostoru. Kuhinja i dnevni boravak ostale su i nakon uređenja zasebne prostorije, jedna uz drugu, a za to postoji valjan razlog. Cilj je bio urediti kuhinju tako da u budućnosti funkcionira kao dnevni boravak, a boravak pretvoriti u dječju sobu. Stoga su dizajneri, moskovski studio Zukkini,  oko stola, pored stolaca, stavili i sofu za sjedenje.

Spavaća soba zauzima svega 10 četvornih metara te je u njoj smješteno samo ono najnužnije – ormar s kliznim vratima kako ne bi zauzimao previše prostora prilikom otvaranja te krevet i komoda s jednim noćnim ormarićem. Sav namještaj u stanu rađen je po mjeri, kako bi se iskoristio svaki centimetar. Stoga je hodnik iskorišten kao prostor za ugradbene ormare.

Cijelim prostorom, koji je iznimno funkcionalan prevladavaju neutralne nijanse bijele i sive, kombinirane s dvije nijanse plave te drvetom. Ovaj materijal provlači se cijelim interijerom kao stilska poveznica, no ujedno je dao toplinu ovom pravom muškom interijeru.