SKLAD MODERNOG, KLASIKE I ELEGANCIJE: profinjeni dvosobni stan s potpisom studija Mirjane Mikulec

Neovisno o veličini, svaki stan može postati zanimljiv dizajnerski prostor ako je dobro osmišljeno rješenje uređenja i ako postoje mali pomaci od uobičajenog. Upravo to postigao je studio Mirjane Mikulec u svome novom projektu

 

 

 

Dvosobni stan od 53 kvadrata u koji vas vodi InDizajn u suradnji s Mastercardom preuređen je u potpunosti. Stil koji prevladava u njemu je suvremena elegancija, a dominiraju profinjeni neutralni i topli i meki zemljani tonovi, što čini savršen spoj.

Stan je podijeljen u dvije zone – dnevnu i spavaću. Na ulaznom prostoru, koji je povezan s dnevnom zonom, revizije su skrivene vratima po mjeri, a prostor je obogaćen zidnim lajsnama i umjetničkim slikama.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Open space koncept stana i zadani dizajn zahtijevali su ravne linije i nježne nijanse. Tako osmišljena je i moderna kuhinja koja se u prostor uklopila materijalom i dekorima.

“Da bi uštedjeli prostor ali i stanu dali posebnost, blagovaonski dio spojili smo s kuhinjom. Prošireni dio radne ploče malo smo spustili u odnosu na visinu kuhinje i dobili šest sjedećih mjesta”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec te dodaje:

“Budući da je bilo potrebno povezati prostor i dobiti skladnu cjelinu, dva dekora iverala koji su korišteni u kuhinji, provlače se kroz sav namještaj po mjeri u ovom otvorenom dijelu stana”.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Profinjenost dnevnom boravku daju štukature postavljene u tri okvira. Jednostavne linije i crni detalj doprinijeli su ideji prozračnog i elegantnog prostora.

U stanu se nalazi jedna spavaća soba koja slijedi smjer uređenja dnevne zone. Kombinacija toplih i hladnih nijansi osnovnih tonova naglasila je željeni izgled, a sobi dala potrebnu udobnost.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Almmir Fakić

Isto tako, ni kupaonica nimalo ne zaostaje za cjelokupnim uređenjem. Tuš smješten na kraj prostorije od ostatka dijeli staklena pregrada pa je prostor ostao otvoren, a sama kupaonica djeluje veće.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Kako izgleda svaki kutak stana te kako i vi možete postići ovakav izgled u svome domu, pogledajte u video prilogu!

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

Komentari