Od hula hop obruča do originalne police: napravite sami koristan i lijep element za svoj dom

Što je dom bez polica? Poželjne su u svakoj prostoriji doma jer osim praktične, imaju i jaku estetsku ulogu i podižu svaki prostor. Evo kako možete sami izraditi doista originalnu policu!

 


Police najčešće služe za odlaganje knjiga ili dekoracija, a posebno su nam drage ako i same mogu poslužiti kao dekoracija. Ovaj puta u našem DIY prilogu možete vidjeti kako nastaje polica od hula-hopa, poznatih gimnastičkih obruča. Vrlo lako i vi je možete sami izraditi!

MJERENJE DASAKA Prije nego što krenete u daljnje korake, svakako izmjerite daske prema veličini hula-hopa kako biste ih mogli postaviti s njegove unutarnje strane.

BOJENJE HULA HOPA Hula-hop zaštitite primerom kako bi se boja bolje primila na plastiku i ostavite da se suši 30 minuta.

REZANJE I BOJENJE DASAKA Iskoristite vrijeme sušenja primera i izrežite daske na veličinu koju ste izmjerili. InDizajn tim se odlučio obojiti ih crnom lazurom kako bi dobile tamniju nijansu, ali se istodobno zadržap izgled drva.

Umjesto kista, koristite spužvicu kako biste naglasili strukturu drva.

SPREJANJE HULA HOPA Nakon što se primer osušio, na dva hula-hopa nanesite sprej u boji zlata koji će se odlično slagati s policama prekrivenima crnom lazurom.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

SLAGANJE I POSTAVLJANJE POLICE Polica može biti jedna na sredini ili pak dvije – jedna ispod druge ili se njima možete poigrati ovako kao što je to napravio InDizajn.

Kada složite policu, možete je postaviti na zid ili može stajati na podu u nekom kutku stana, ovisno o tome što ste zamislili.

Policu dekorirajte po vlastitom ukusu. Na samom kraju uklopite je u dnevni boravak, kuhinju, radnu ili dječju sobu, a dekoracije prilagodite prostoriji u koju je smještate.

 

 

Komentari