BY STUDIO MIRJANE MIKULEC: super rješenja za blagovaonicu i spavaću sobu u modernom stanu

Studio Mirjane Mikulec nedavno je dovršio uređenje modernog i funkcionalnog dvosobnog stana od 70-ak kvadrata inspiriranog klasikom. Pogledajte rezultat!

 


“Stan u koji vas vodimo nije velik, ali koristili smo zanimljive materijale i rješenja pa sam odlučila pokazati vam ga. Uređenje je trajalo nekoliko mjeseci, a rezultat možete vidjeti  na fotografijama i u video prilogu”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec koja sa svojim timom stoji iza uređenja ovog interijera.

Interijer je prostire na nešto manje od 70 kvadrata, a sastoji se od dnevnog dijela, jedne spavaće dobe i kupaonice. Krenimo od dnevnog dijela, koji je otvorenog koncepta te se u njemu nalaze kuhinja uvučena u svojevrsnu nišu, dnevni boravak i kutak za blagovanje.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Kao i su gotovo svim prostorijama ovog oblika, a kada je riječ o otvorenom konceptu, kuhinja je smještena u dio koji je omeđen zidovima, dok se ostatak dnevnog prostora otvara prema prozoru i izlasku na balkon. Pri projektiranju kuhinje, odlučili smo zid koji se vidi iz ostatka prostorije, ostaviti bez gornjih elemenata kako bi dobili pročišćen izgled. A predvidjeli smo i mjesto za aparat za kavu. Na ovaj način ne zauzima radnu površinu ali ipak je nadohvat ruke za svakodnevnu upotrebu”, objašnjava dizajnerica.

Između kuhinje i dnevnog boravka smještena je blagovaonica koja je materijalima povezana s jednim i drugim dijelom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Kao zadnja jedinica u ovom prostoru nalazi se dnevni boravak. Iako je prostor poprilično uzak, uspjela se u njega smjestiti kutna garnitura koju su klijenti željeli, a umjesto TV jedinice napravljena je uska polica po mjeri.

“Što se samog izgleda tiče, vodili smo se željama klijenata. Tako smo kombinirali neutralne tonove, a budući da su klijenti ljubitelji klasike, ali vole je kombinirati sa suvremenim izričajem, upravo u tom smjeru je išao i projekt. Jednostavne fronte u kuhinji tako su upotpunjene dekorom mramora koji smo, osim kao radnu ploču, uklopili i kao zidnu oblogu.”, napominje Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

S druge strane, jednostavnost sofe u dnevnom boravku upotpunjena je zidnim lajsnama koje su povezale izgled cijelog dnevnog dijela, a u prostor unijele element klasike što je klijentima bilo jako važno. Iste su postavljene i u ulaznom dijelu koji se izgledom naslanja na dnevni dio stana. Suvremeni komad namještaja je svakako ova polica jednostavnih linija u metalnoj obradi.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Ostatak stana čine spavaća soba i kupaonica.

“Jako sam zadovoljna kako je ispala kupaonica. Iako naizgled tamna, zahvaljujući odabiru korištenih materijala, zaista je odličan primjer suvremenog kupaonskog prostora. Tome su pridonijeli i detalji poput tipkala koje smo uklopili u cjelokupno uređenje i  uskladili sa sanitarijama i profilima na tušu”, smatra dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Spavaću sobu od dnevnog dijela odvajaju klizna vrata. U ovu dugačku i usku prostoriju smješten je i garderobni dio, od kreveta odvojen garderobnim ormarom te on funkcionira kao pregrada. Da niti spavaći niti garderobni dio ne bi djelovao preskučeno, pregradni ormar obučen je u ogledala.

“I ovdje smo nastavili s nježnim neutralnim tonovima, a isto kao i u dnevnom dijelu, birali smo neutralnu paletu boja. Elemente smo smjestili na način da je ormar u dijelu bez prozora, a u nastavku spavaći dio. Nedostatak prirodnog svjetla u garderobi riješili smo rasvjetom u i oko ormara”, otkriva za kraj dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Komentari