Malim promjenama i uz ograničen budžet stari dnevni boravak pretvoren je u ugodno mjesto za druženje

Dnevni boravak središte je većine aktivnosti jedne obitelji i mjesto gdje se provodi najviše vremena u druženju i opuštanju. Ova prostorija mnogima je zato omiljena u domu. Osim estetike prilikom uređivanja valja paziti i na funkcionalnost.

 


Kada se odlučimo za preuređenje doma ili samo jedne prostorije svjesni smo da moramo uložiti i vrijeme i osigurati određeni budžet. Na primjeru preuređenja dnevnog boravka pokazat ćemo vam kako malim promjenama možete dobiti novi izgled koji ne znači nužno i velike izdatke. Ovo je prijedlog kako urediti prostor bez kupovine velikih komada namještaja.

U ovom dnevnom boravku postojala su čak tri mjesta za sjedenje – trosjed, dvosjed i fotelja. Kako vlasnici više nemaju potrebu za tim, tako je odluka pala na ostavljanje samo trosjeda. Zbog ograničenog budžeta, TV jedinica je ostala ista, ali je također maknut jedan element koji je postao višak. Za mekover bilo je potrebno nabaviti navlaku za sofu, tepih, rasvjetu, boju za zidove i par dekoracija. Dodatno mjesto za sjedenje osigurano je donošenjem manje fotelje.

INDIZAJN/FOTO: TIN OSTROŠIĆ

Cijela prostorija osvježena je bijelom bojom uz toniranje jednog zida u nježnu nijansu. Radi postizanja još boljeg dojma iscrtani su pravilni geometrijski oblici dodatno obojani u sivo-zeleni ton. Na ovom primjeru se odlično vidi kako su dovoljne male intervencije da bi se stvorio potpuno novi vizualni dojam.

INDIZAJN/FOTO: TIN OSTROŠIĆ

Prijedlozi za uštedu:

-već sama promjena boje zidova motivirat će vas da nastavite

-manje intervencije odradite uz pomoć ukućana i prijatelja

-riješite se nepotrebnih stvari koje su se nagomilale s vremenom

-maknite namještaj koji ne koristite ili koji previše zatrpava prostor kako bi on „prodisao“

-manje komade namještaja osvježite novom bojom

-ne pretjerujte s dekoracijama

 

INDIZAJN/FOTO: TIN OSTROŠIĆ

Komentari