Plava sofa: pet razloga zašto je morate imati

Spadate li među one koji ne vole sofe u neutralnim bojama, a ne žele se ograničavati u poigravanju stilovima i bojama, trosjed ili dvosjed u plavoj boji možda je upravo ono što tražite.

Iako na prvi pogled ne djeluje kao stilski kameleon kada su u pitanju interijeri, plava sofa pravo je osvježenje u dnevnom boravku koje nudi pregršt mogućnosti za kombiniranje i poigravanje izgledom prostora.

9 stvari koje morate znati prije kupovine novog trosjeda

Dizajn: Emily Henderson
Dizajn: Emily Henderson

Uklapa se u sve stilove

Plava će se sofa “snaći” u dnevnom boravku inspiriranom gotovo svakim stilom, od eklektike, retro i industrijskog pa sve do skandinavskog ili pak suvremenog i modernog. Spadate li među one kojima izgled prostorije brzo dosadi, ovaj komad namještaja sjajan je izbor.

Eklektika – kako postići sklad miješanjem stilova?

Dizajn: Sandra Benhamou
Dizajn: Sandra Benhamou

Služi kao središnje mjesto u prostoriji

S obzirom da je boja ipak upečatljiva, a sofa sama po sebi prilično velik komad namještaja, lako može poslužiti kao centralno mjesto u dnevnom boravku. Smjestite je uz jedan zid, a potom samo nastavite “graditi” ostatak interijera prema svom ukusu.

Napokon, odredite li centralno mjesto prostorije, olakšati ćete sami sebi opremanje prostorije.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Odlično se slaže s geometrijskim motivima

Tepih s monokromatskim geometrijskim uzorkom poput pruga -ili čak zebrastim – sjajno će se nadopunjavati s ovim komadom namještaja. Volite li boje, budite hrabri i nadopunite dnevni boravak s tepihom u boji, npr. nježnom nijansom ružičaste ili žute.

Inspiracija: žuta boja

West Elm
West Elm

 

Lako je stvoriti edgy look pomoću namještaja jasnih, modernih linija

Moderan dizajn voli plavu boju pa predlažemo da sofi dodate kakvu zanimljivu podnu lampu, stolić ravnih linija i općenito namještaj u stilu sredine prošlog stoljeća.

Top 5 podnih svjetiljki iz Lesnine

Foto: Andrea Papini
Foto: Andrea Papini

Idealna je za ljubitelje boja u interijeru

Razmišljajte o plavoj sofi kao o trapericama – ona je svojevrsna neutralna boja koja ide uz gotovo sve. Možete eksperimentirati s materijalima i bojama, “začiniti” je detaljima ili namještajem u raznim nijansama, a posebno će dobro izgledati u kombinaciji s ružičastom, žutom i zelenom.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Biste li pružili šansu plavom trosjedu ili garnituri? Recite nam u komentaru!

 

 

Komentari